«Το ΠΑΣΟΚ παρά τις βασικές διαφορές που έχει με την ΝΔ συμμετέχει στην συγκυβέρνηση για το καλό της Ελλάδας. Μετά από 20 ή 30 χρόνια οι ιστορικοί του μέλλοντος θα καταγράψουν τα όποια λάθη έχουν γίνει. Όμως, όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν γίνει μόνο λάθη, αλλά και πράξεις που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της κοινωνίας», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση του Ν.Ε.Α' Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ στη Σταυρούπολη.

«Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να μην μπει η Ελλάδα στο περιθώριο. Έχουμε πλήρη συνείδηση του τι βιώνει ο Έλληνας πολίτης, ο συνταξιούχος, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο άνεργος. Η ανεργία, που και τα επόμενα χρόνια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, είναι το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε», είπε ο κ. Κεγκέρογλου και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση για να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να εξαλειφθούν οι αδικίες. 

Πρόσθεσε πως μέχρι τον Μάιο θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και της δημοσιονομικής προσαρμογής

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Επίσης θα πρέπει να δώσουμε μια μεγάλη ώθηση στην αγροτική παραγωγή, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Πρέπει να μπει μπροστά το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης μέσα από την υγιή παραγωγικότητα με επενδύσεις και ανάπτυξη. Τα πάντα πρέπει να συνδυαστούν με την κοινωνική πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα την κοινωνική προστασία. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους»  υπογράμμισε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Ο σημαντικότερος τρόπος» είπε ο υφυπουργός Εργασίας, «είναι η αυξηθούν οι πόροι από το ΕΣΠΑ και να στοχεύσουμε στην ανάπτυξη».

«Από την άλλη», επεσήμανε, «τους επόμενους μήνες ανοίγουν πολλές θέσεις εργασίας για νέους ανέργους που θα ελαφρύνει κάπως το πρόβλημα, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι θα υπάρξει και μέριμνα και για τους ανασφάλιστους ελεύθερους επαγγελματίες που σήμερα είναι στο έλεος του Θεού, καθώς θα μπορούν να έχουν βιβλιάριο ανασφάλιστου πολίτη».

«Αυτή την περίοδο θα πρέπει να μιλήσουμε για την ιδεολογία που θα πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ. Να ψάξουμε τα λάθη μας, να τα βρούμε και να τα διορθώσουμε. Έγιναν πολλά λάθη τα προηγούμενα χρόνια που οφείλονται σε πολλούς παράγοντες», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης