Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη η Λόρδος Δήμαρχος του Σίτι του Λονδίνου Φιόνα Γουλφ και ο επικεφαλής Πολιτικής του Σίτι Μαρκ Μπόλετ, στο πλαίσιο των επαφών τους εν όψει της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους θα συναντηθούν με έλληνες υπουργούς, υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους, τραπεζίτες και εκπροσώπους της ναυτιλίας και των χρηματοπιστωτικού κλάδου. 

Θα συζητήσουν θέματα σχετικά με τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, αλλά και τις απόψεις του Σίτι σχετικά με τη θέση της Βρετανίας στην Ευρώπη και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Μια σημαντική πλευρά της επίσκεψης είναι η σχετική με την ναυτιλία – το Σίτι του Λονδίνου είναι κορυφαίο κέντρο ναυτιλιακών υπηρεσιών και η πρώτη επιλογή των Ελλήνων εφοπλιστών σε ο,τι αφορά στην ασφάλιση, τις ναυλώσεις, τις νομικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

«Το Σίτι του Λονδίνου αναγνωρίζει την εξαιρετική σημασία της σχέσης μας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για τη συνεχιζόμενη επιτυχία μας αλλά και την μελλοντική μας ευημερία», δήλωσε η κ. Γουλφ. 

«Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία με την Ελληνική Προεδρία ώστε να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας που απαιτούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη», πρόσθεσε.