«Δεν μπορούμε να σπάσουμε τις άτιμες τις αλυσίδες αν πιστεύουμε ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Γοργοπόταμο, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση για τον πανελλήνιο εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης.

«Υπάρχουν ιστορικές στιγμές που πάντα θα μνημονεύονται. Και μια τέτοια ιστορική στιγμή ήταν η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Ο Γοργοπόταμος έγινε το σύμβολο της αντίστασης στον κατακτητή, της μάχης ενάντια στο φασισμό. Και μαζί με το κατέβασμα της σημαίας από την Ακρόπολη ήταν το έναυσμα για αντίσταση στο φασίστα κατακτητή, μια αντίσταση που όμοιά της δεν γνώρισε ο κόσμος», τόνισε.

«Αυτές οι στιγμές δεν ξαναγράφονται. Μονάχα κληροδοτούνται στις επόμενες γενιές. Και δίνουν τα ισχυρότερα μηνύματα. Μόνο με αντίσταση και αγώνα μπορεί να διεκδικήσει κανείς την αξιοπρέπειά του. Μόνο με ενότητα, ευρύτατη λαϊκή ενότητα μπορεί κανείς να βγει από τις δύσκολες στιγμές του», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Δικό μας χρέος μένοντας πιστοί στο μήνυμα του Γοργοποτάμου είναι να υπερβούμε τις διαχωριστικές γραμμές, να οικοδομήσουμε μια νέα ενότητα, για να βγάλουμε τον τόπο από αυτήν την κρίση».