Στη νέα τρομοκρατία αλλά και την Χρυσή Αυγή αναφέρεται ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος τονίζει πως δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος αστυνομικών ή πολιτικών προσώπων και τονίζει πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δράση των εξτρεμιστικών ομάδων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ερωτηθείς για το σημείο που βρίσκονται οι έρευνες για το τρομοκρατικό χτύπημα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με τις δύο δολοφονίες, απάντησε ότι οι διωκτικές Αρχές και η αρμόδια Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κάνουν μία συστηματική έρευνα.

Μιλώντας για ενδεχόμενο νέο τρομοκρατικό χτύπημα ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι «θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε ο επόμενος στόχος. Θα μπορούσε να είναι, συνεπώς, και αστυνομικός. Να σας θυμίσω ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στην τρομοκρατία. Η πολιτεία οφείλει να λάβει, και θα λάβει, όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν θα επιτρέψει να γίνει η χώρα μας πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ εξτρεμιστικών ομάδων». 

Σε άλλη ερώτηση για το αν υπάρχουν διασυνδέσεις των τρομοκρατών με το οργανωμένο έγκλημα ο κ. Δένδιας απάντησε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει οτιδήποτε σχετίζεται με την επιχειρησιακή διερεύνηση της τελευταίας τρομοκρατικής επίθεσης. 

«Γενικότερα όμως, νομίζω πως είναι κοινή αντίληψη ότι το σωφρονιστικό σύστημα, όπως λειτουργεί σήμερα, επιτρέπει σε συγκεκριμένους κρατούμενους των φυλακών να συνεχίσουν να λειτουργούν παραβατικά, έχοντας και ως άλλοθι την κράτησή τους. Δεν αναφέρομαι μόνο σε τρομοκράτες που βρίσκονται στις φυλακές, αλλά και σε κατάδικους του κοινού ποινικού δικαίου. Υπάρχει μία εξαιρετικά επικίνδυνη ώσμωση τα τελευταία χρόνια, η οποία είναι προφανές που οδηγεί. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Ο σημερινός Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, κάνει μία πολύ καλή δουλειά, αλλά υπάρχουν χρόνιες παθογένειες, που μόνο με θεσμικές τομές είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν» είπε. 

Παράλληλα ο κ. Δένδιας μίλησε για το αίτημα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να έχουν αστυνομική φύλαξη ανέφερε ότι « η φύλαξη των βουλευτών της θα συνεχίσει να παρέχεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων, όπως αποφασίστηκε αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με αστυνομικούς που θα εναλλάσσονται καθημερινά και δεν θα είναι δικής της επιλογής».
 
Όσον αφορά στις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι αυτές συνεχίζονται. «Όπως γνωρίζετε, την υπόθεση στο σύνολό της έχουν αναλάβει να διερευνήσουν εφέτες-ανακριτές. Οι διωκτικές Αρχές από την πλευρά τους, θα πράξουν το καθήκον τους, όπως το έπραξαν και πρόσφατα, υπό τις εντολές των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών» τόνισε.
 
Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ανακτά δημοσκοπικά τις δυνάμεις που έχασε, παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός και βουλευτές της παραμένουν στη φυλακή ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι δεν συμφωνεί απόλυτα αφού η Χρυσή Αυγή έδειχνε να έχει καθοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις. «Αλλά η δολοφονική ενέργεια προκάλεσε ένα κύμα συμπάθειας στην κοινή γνώμη, όπως είναι ευνόητο και όπως κάθε φορά συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Οι στυγεροί δολοφόνοι αυτό που πέτυχαν στην πραγματικότητα είναι να επιτρέψουν στη Χρυσή Αυγή να εμφανίζεται ως θύμα και όχι ως θύτης στην ελληνική κοινωνία, σε μία στιγμή απόλυτης κοινωνικής και πολιτικής της απομόνωσης. Η συνολική όμως αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να προέλθει από τη δραστηριότητα ενός Υπουργείου».
 
Τέλος, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο υπουργός προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες από τις καθυστερήσεις αφού ο Προϋπολογισμός κατατέθηκε κανονικά, ενώ και η αναβολή στην εκταμίευση της συγκεκριμένης δόσης δεν προκαλεί «ασφυξία» στη δημοσιονομική χρηματοδότηση. 

«Αλλά η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθεια των δανειστών της τόσο σε ζητήματα ουσίας όσο και σε επίπεδο συμβολισμού. Δεν χρειάζεται τη δογματική αντιμετώπιση εκ μέρους της τρόικας. Η επιμονή, για παράδειγμα, σε νέες περικοπές δεν είναι απλώς άστοχη, είναι αντιπαραγωγική για την ίδια την οικονομία. Και η επιμονή στη γενικευμένη άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δεν βοηθά στην πραγματικότητα το τραπεζικό σύστημα, αλλά το υπονομεύει, καθώς θα το μετατρέψει σε αυτή την περίπτωση σε μία τεράστια “αποθήκη“ ακινήτων» είπε χαρακτηριστικά.
 
Καταλήγοντας ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις θυσίες των πολιτών οι οποίες όπως είπε δεν πρέπει τώρα να χαθούν. 

«Θα είναι κρίμα όλα αυτά να χαθούν είτε επειδή οι πολίτες θα ενδώσουν στον πειρασμό μίας λαϊκιστικής αντιπολίτευσης -που τάζει στους πάντες τα πάντα- είτε επειδή ορισμένοι από τους δανειστές μας θα επιμείνουν σε μία δογματική επιμονή σε ποσοτικούς στόχους. Τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης είναι ήδη ορατά από τις κινήσεις κεφαλαίων προς την Ελλάδα, όπως και από μία σειρά άλλων ενδείξεων σε επιμέρους οικονομικούς δείκτες. Χρειάζεται υπομονή, σε συνδυασμό με μεγάλη προσήλωση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

Τέλος, ο κ. Δένδιας ερωτηθείς για το αν υπάρχει ένα σχέδιο για μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα απάντησε ότι «πρέπει να αναπτυχθεί στην κοινωνία ένας υγιής διάλογος για την οικονομία, που να υπερβαίνει τον ορίζοντα της παρούσας διαπραγμάτευσης».

«Η χώρα πρέπει να αναπτύξει αυτόνομο αναπτυξιακό και οικονομικό σχεδιασμό, πέραν των μνημονίων. Και η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη είναι το όχημα προβολής ενός άλλου, σύγχρονου μοντέλου οικονομίας, με μικρό και αποδοτικό κράτος και χαμηλούς - σταθερούς φορολογικούς συντελεστές, που είναι η μόνη συνταγή υγιούς οικονομικής ανάπτυξης, κατά τη γνώμη. Το μοντέλο υπερφορολόγησης δεν μπορεί παρά να έχει ημερομηνία λήξης, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε σημαντικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και σε εισροή κεφαλαίων στη χώρα» τόνισε.