Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος επισκέφθηκε, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, την Ελληνική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας.

Μετά την ξενάγησή του στην ιστορική ελληνική συνοικία και την ενημέρωσή του για ζητήματα της Ομογένειας από τον Πρόεδρο Ιωάννη Σιόκα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών προέβη στις εξής δηλώσεις: «Έμεινα εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που γίνεται στο χώρο αυτό, με το δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο, το γηροκομείο που ανακουφίζει δωρεάν τους υπερήλικες συμπατριώτες μας, αλλά και τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις. Το Μητροπολιτικό Κέντρο, με την παρουσία μου εδώ, θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη του και να αναγνωρίσει αυτή την προσφορά».

Ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε, στη συνέχεια, τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξάνδρειας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Εδμόνδος Κασιμάτης και πολλοί Ομογενείς. Στο χαιρετισμό του δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι: «Χαίρομαι που βρίσκομαι σ' αυτό τον πρόσφατα ανακαινισμένο, ιστορικό χώρο, στα γραφεία του οποίου στεγάσθηκε το αρχηγείο του ελληνικού στόλου στα δύσκολα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Στο Ναυτικό Όμιλο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών της Αιγύπτου Ιμπραχήμ Ελ Ντμπέρι. Κατά τη συνομιλία τους επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών, τις οποίες συνδέει διαχρονικά η ακμάζουσα ελληνική ομογένεια.

Ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε, τέλος, την οικεία του αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, στην οποία ξεναγήθηκε από το Διευθυντή του παραρτήματος Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Μ. Μαραγκούλη.