Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ενώπιον ενός μεγάλου διλήμματος που τίθεται ολοένα και πιο πιεστικά από στελέχη και συνεργάτες του στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει δείξει εδώ και καιρό ότι έχει «επενδύσει» πολιτικά στην σωτηρία της χώρας γι 'αυτό άλλωστε το αγαπημένο του μότο είναι πως «όταν θα σηκωθεί η χώρα, θα σηκωθεί και το ΠΑΣΟΚ».

Με την διαφορά πως στελέχη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν βλέπουν το κίνημα- έστω με το αχνό φως στο τούνελ της κρίσης- να παίρνει τα πάνω του, αντιθέτως με κάθε νέα δημοσκόπηση διαπιστώνουν ότι το κόμμα τους κινείται πτωτικά και τείνει να προσεγγίσει και την κόκκινη ζώνη του γύρω στο 4% που σύμφωνα με τους δημοσκόπους δεν προεξοφλεί την είσοδο ενός πολιτικού φορέα στην Βουλή.

Το δίλημμα λοιπόν που βάζουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο ακόμη και στενοί συνεργάτες συνοψίζεται στις ακόλουθες φράσεις:

«Πρόεδρε πρέπει να κοιτάξεις λίγο και το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα έχει βάλει πλάτη για την σωτηρία της χώρα και ενώ κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό ελάχιστοι το αναγνωρίζουν. Κάνε κάτι πριν να είναι πολύ αργά».

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και ο στενός του συνεργάτης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάρις Κουκουλόπουλος με συνέντευξή του (ET) αιτιολόγησε τις συνεχιζόμενες απώλειες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «από τον Μάιο του 2010 έχανε βουλευτές γιατί διέπραξε ιστορικό λάθος. Ανέλαβε ολόκληρη την ευθύνη για ένα πρόβλημα που δεν ήταν μόνο δικό του. Κατάφερε έτσι το ακατόρθωτο. Χρεώθηκε τόσο το πρόβλημα όσο και την λύση του».

Η πτωτική πορεία του ΠΑΣΟΚ και ο κίνδυνος διάλυσής του προκαλούν και την μεγαλύτερη αγωνία στους βουλευτές του κόμματος.

Οι εναπομείναντες βουλευτές θεωρούν ότι «όσο πλάτη κι αν βάλουν» μόνο το ΠΑΣΟΚ βγαίνει χαμένο σε αντίθεση με την Νέα Δημοκρατία που κερδίζει πόντους.

Το θέμα αναμένεται να κυριαρχήσει στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος η οποία ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, το αργότερο την Τετάρτη.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια αποστασίας που καλλιέργησε ο κ. Βενιζέλος η διάσταση που θα πάει το θέμα θα εξαρτηθεί εκ των πραγμάτων από το εάν θα έχει κατατεθεί ήδη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής σε ό,τι αφορά τα υποβρύχια...