Νέα σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της τιμής των φαρμάκων εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διαπλοκή. 

«Τον κατηγορώ ευθέως για διαπλοκή» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι το άρθρο που δημοσίευσε η «Αυγή της Κυριακής», όπου γίνεται λόγος για άνοιγμα της ελληνικής αγοράς φαρμάκων σε πολυεθνικές που παράγουν γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας, διοχετεύτηκε από το γραφείο του Αλ.Τσίπρα.

Απαντώντας στις βολές, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθετεί τα αιτήματα των φαρμακοβιομηχανιών, ενώ τόνισε ότι με την τροπολογία που θα ψηφιστεί την Τετάρτη μειώνονται οι τιμές συνολικά 12.000 φαρμάκων.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίσει την τροπολογία, οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι «το φθηνό φάρμακο είναι τιμή της κυβέρνησης και το ακριβό τιμή του κ. Τσίπρα».

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι οι φαρμακοβιομηχανίες δίνουν διαφημίσεις στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε τη θέση του πως μόνον στην Ελλάδα υπάρχουν ορισμένες ιατρικές ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, αλλά υπογράμμισε πως δεν προτίθεται να ακυρώσει τον Οργανισμό και ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης έπλεξε το εγκώμιο του προκατόχου του Ανδρέα Λοβέρδου, τονίζοντας πως η θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι το «μεγαλύτερο όπλο» για έλεγχο στην αγορά του φαρμάκου.