Στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΕΛΚ

Στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΕΛΚ

Στην ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ (ΕΛΚ) Ντολ εν όψει της ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας, ο οποίος τόνισε ότι «η Ελλάδα, αν και αντιμέτωπη με μία άνευ προηγουμένου κρίση, ενεργεί με μεγάλη ευθύνη». 

Ο Ντολ συναντάται τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ.Βενιζέλο, όπως και με πλήθος υπουργών. 

Παράλληλα, ενόψει της ελληνικής προεδρίας αναμένεται την Τρίτη στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλδημοκράτες). Ο Σουλτς θα έχει συνάντηση το πρωί της Τρίτης με τον πρωθυπουργό, την οποία θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ο Ζοζέφ Ντολ του ΕΛΚ τόνισε ότι «η Ελλάδα, αν και αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου κρίση, ενεργεί με μεγάλη ευθύνη», λέγοντας: «Εκτιμώ πραγματικά τις προσπάθειες και το θετικό όραμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Είμαι πεπεισμένος ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνησή του θα οδηγήσουν την ΕΕ με την ίδια αποφασιστικότητα και θα προωθήσουν σημαντικά νομοθετικά ζητήματα της Ένωσης». 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο