Στην ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ (ΕΛΚ) Ντολ εν όψει της ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας, ο οποίος τόνισε ότι «η Ελλάδα, αν και αντιμέτωπη με μία άνευ προηγουμένου κρίση, ενεργεί με μεγάλη ευθύνη». 

Ο Ντολ συναντάται τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ.Βενιζέλο, όπως και με πλήθος υπουργών. 

Παράλληλα, ενόψει της ελληνικής προεδρίας αναμένεται την Τρίτη στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλδημοκράτες). Ο Σουλτς θα έχει συνάντηση το πρωί της Τρίτης με τον πρωθυπουργό, την οποία θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ο Ζοζέφ Ντολ του ΕΛΚ τόνισε ότι «η Ελλάδα, αν και αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου κρίση, ενεργεί με μεγάλη ευθύνη», λέγοντας: «Εκτιμώ πραγματικά τις προσπάθειες και το θετικό όραμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Είμαι πεπεισμένος ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνησή του θα οδηγήσουν την ΕΕ με την ίδια αποφασιστικότητα και θα προωθήσουν σημαντικά νομοθετικά ζητήματα της Ένωσης». 

TAGS