Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης όπου είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «θα βρεθεί λύση με την τρόικα. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση πριν η χώρα μας να αναλάβει την προεδρία».

Λίγο πριν από τις 4, την πόρτα του Μαξίμου πέρασαν και οι κ.κ. Μαυραγάνης και Βρούτσης.

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το αν τίθεται θέμα νέων μειώσεων 8% σε μισθούς και συντάξεις υπαλλήλων ΔΕΚΟ αλλά και τραπεζών, όπως φημολογείται ότι ζητάει η τρόικα ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

«Δεν είναι θέμα αν το δεχτώ εγώ, η Κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για αυτό το ζήτημα και έχει πει ότι ζήτημα μείωσης μισθών και συντάξεων δεν το συζητάμε. Άλλωστε, γνωρίζετε ότι το υπουργείο Εργασίας όλο αυτό το διάστημα, με μία σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες ήδη αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Βουλή στο νομοσχέδιο το οποίο έχουμε καταθέσει εξοικονομεί πάρα πολλά χρήματα, μέσα από το οποίο λύνουμε ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού. Και νομίζω ότι όλα εξελίσσονται πολύ καλά» είπε ο κ. Βρούτσης. Παράλληλα όπως πρόσθεσε «τέτοια απαίτηση δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Νομίζω ότι, πλέον, δεν χρειάζεται. Η Ελλάδα πάει καλά και είμαστε στο σωστό δρόμο». Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το Eurogroup της 10ης Δεκεμβρίου ο κ. Βρούτσης εξέφρασε την σιγουριά του ότι θα βρεθεί λύση.

Στο τραπέζι βρέθηκαν τα θέματα που αφορούν την κινητικότητα, αλλά και οι εκκρεμότητες που θα πρέπει να κλείσουν ενόψει της έλευσης της τρόικας στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα.