Σκληρή απάντηση δίνουν σήμερα οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στον βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι «τα ΕΑΣ έχουν χρεώσει τον Ελληνικό λαό με 10 δις (!!!) τα τελευταία 5 χρόνια και για αυτό το λόγο η Ελλάδα έφτασε ως εδώ».

Οι συνδικαλιστές με ανακοίνωση τους κατηγορούν τον εν λόγω βουλευτή ότι ψεύδεται και παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό.

Καλούν επίσης την κυβέρνηση και το κόμμα της Ν.Δ. να αποκαταστήσουν άμεσα την αλήθεια και σημειώνοντας ότι κανένας δεν μπορεί να παίζει με την αμυντική βιομηχανία της χώρας και με το μεροκάματο των εργαζομένων σε αυτή.

Οι συνδικαλιστές εκφράζουν την απορία τους πως αφού ο κ. Κεφαλογιάννης είχε ενημερωθεί λεπτομερώς από τη ΔΑΚΕ αλλά και από τα άλλα Σωματεία των εργαζομένων, ως γραμματέας της Ν.Δ., για την οικονομική κατάσταση των ΕΑΣ και για την πολιτική που ο πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς θέλει να ακολουθηθεί στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα γιατί βγαίνει και συμπαρατάσσεται με τους δανειστές που πιέζουν για λουκέτο στα ΕΑΣ προς όφελος των Γερμανικών αμυντικών βιομηχανιών;

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι ρωτά τον κ. Κεφαλογιάννη αν γνωρίζει ότι σήμερα «τα ΕΑΣ έχουν εξαγωγικές συμβάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων και ότι μπορούν να επιβιώσουν και να γίνουν κερδοφόρα σε σύντομο χρονικό διάστημα;».

Τέλος καλούν τον βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης της Ν.Δ. να εξηγήσει που πήγαν τα 467 δισ. ευρώ χρέους (τα 146 δισ. ευρώ κουρεύτηκαν) και τα περίπου 800 δισ. ευρώ τοκοχρεολυσίων που μέχρι σήμερα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός».

Και να «απαντήσει στον Ελληνικό λαό τι έγινε με τα σκάνδαλα SIEMENS, χρηματιστηρίου, υποβρυχίων, Τσοχατζόπουλου κλπ».