Θετικά κρίνουν τον διεθνή αντίκτυπο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνης Σαμαρά, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, και ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν τις εκτενείς αναφορές των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία αναγνωρίζουν τη σημαντική πρόοδο που κατέγραψε τη χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, οι αναλύσεις  γερμανικών, γαλλικών, ισπανικών και βρετανικών Μέσων και οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων καταδεικνύουν το θετικό κλίμα, που επικρατεί για την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.   

Αναλυτικότερα: 

-Η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, σε άρθρο της για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο με τίτλο «Ο ταλαντούχος κ. Σαμαράς», ανάμεσα στ’ άλλα ανέφερε ότι ο «ο Έλληνας Πρωθυπουργός γοητεύει κατά το ταξίδι του στο Βερολίνο και μιλάει για "θεαματικό comeback" της χώρας του.» 

«Το μήνυμα του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι ότι "η Ελλάδα ζει", ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να ξανακούσει για "Grexit", αλλά προτιμά να μιλά ανάκαμψη» τονίζει η εφημερίδα και προσθέτει ότι «ο κ. Σαμαράς αξιοποιεί το συνέδριο για μια επίθεση γοητείας» τονίζει η γερμανική εφημερίδα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βασικός στόχος του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι η απομείωση του χρέους, «αν και ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε αυτή την έκφραση, αλλά προτιμά να παραπέμπει στην υπόσχεση των ευρωπαίων ομολόγων του το 2012 -σύμφωνα με την οποία οι χώρες της Ευρωζώνης θα ασχοληθούν με το θέμα του ελληνικού χρέους, όταν η Αθήνα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα». 

Η ώρα της αλήθειας, τονίζεται, θα έλθει τον Απρίλιο του 2014, όταν η Eurostat θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των χωρών της Ευρωζώνης για το 2013 και τότε θα επισημοποιηθεί το πλεόνασμα.«Εάν ήταν στο χέρι του κ. Σαμαρά, θα ζητούσε την ίδια μέρα από τους εταίρους άφεση του χρέους», εκτιμά η εφημερίδα. 

-«Ο Σαμαράς εναντιώνεται στη λιτότητα» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα Focus-online. Στον ίδιο τόνο, είναι και το ρεπορτάζ  στην ιστοσελίδα του περιοδικού Stern με τίτλο «Η Ελλάδα δεν επιθυμεί επιπρόσθετη λιτότητα».

-Σε βίντεο (podcast) που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με την «Εβδομάδα της Καγκελαρίου» και στο οποίο παρουσιάζονται τα βασικότερα θέματα της εβδομάδας που πέρασε, περιλαμβάνεται εκτενής αναφορά στην  επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βερολίνο και στις συνομιλίες με την Καγκελάριο, με πλάνα από τη συνέντευξη Τύπου. 

Γίνεται, επίσης, αναφορά στην «εκπληκτική πρόοδο» που έχει σημειώσει η Ελλάδα, στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και στην ουσιαστική πορεία των μεταρρυθμίσεων. 

Catherine Chatignoux δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «το Βερολίνο χαιρετίζει τους πρώτους καρπούς των σημαντικών προσπαθειών της Ελλάδας» και υπότιτλο «Η Καγκελάριος χαιρέτισε τις πρώτες επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας. Και υποβάθμισε τη σημασία του δημοσιονομικού κενού που πρέπει να καλυφθεί το 2014». Στην εισαγωγή τονίζεται ότι ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς πήρε από την κα Α. Μέρκελ την υποστήριξη που έψαχνε στο Βερολίνο.

Η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ φέτος και 3 δις ευρώ το 2014. 

γαλλική «Le Figaro», αναδεικνύει τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι «η Ελλάδα  δεν θα βγει ποτέ από τη Ευρωζώνη» και επισημαίνει ότι, «ενώ πολλοί υποστήριζαν ότι η Ελλάδα είναι μια χαμένη υπόθεση, τώρα όλο και πιο πολλοί κάνουν λόγο για μια θεαματική επιστροφή». 

-Άρθρο στην El Pais/EFE αναφέρεται στην τοποθέτηση Σόιμπλε στην νομισματική πολιτική της ΕΚΤ στο πλαίσιο του συνεδρίου της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung. 

Αναφέρεται και στη συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού στο συνέδριο, καθώς και στα κύρια σημεία της τοποθέτησής του. Ο Αντώνης Σαμαράς, επανέλαβε στο συνέδριο, μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ότι η κυβέρνησή του κάνει μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του χρέους, επισημαίνει το άρθρο.  

-Το Reuters αναφέρεται και αυτό με τη σειρά του στις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ ότι αξίζουν σεβασμού τα μεγαλύτερα του αναμενομένου επιτεύγματα, που έχει κατορθώσει η Ελλάδα, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.