«Το θέμα των συμμαχιών οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το αποσαφήνισαν με ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους και με πρώτη υπογραφή τον ίδιο τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο» σχολίασε ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση περί ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας των δύο κομμάτων.

«Πουθενά δεν υπάρχει η λέξη ΣΥΡΙΖΑ και σε ό,τι αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δίνεται έμφαση στην πρόταση "αντιμνημονιακές προσωπικότητες των τοπικών κοινωνιών" που θα εγκρίνουν και οι τοπικές μας Συντονιστικές και οι τοπικοί Πολιτευτές» είπε ο κ. Κουίκ.

«Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα που λέει ο κ. Βούτσης, επειδή δεν συνομιλεί μαζί μου - αυτό είναι σίγουρο - ας ερωτηθούν εκείνοι των ΑΝΕΛ στους οποίους αναφέρεται ή έχει στην ατζέντα του. Είναι οι μόνοι που μπορούν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς του. Τέλος να το τονίσω ότι ξεδιπλώνεται μία σαφής προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διπολώσει το παιχνίδι, εξαφανίζοντας τους "μικρότερους", όπως φάνηκε και από την ύποπτη κίνησή του να καταθέσει μία πρόταση μομφής η οποία - αναμενόμενο - δεν κατέληξε πουθενά» κατέληξε.