Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου έλαβαν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, οι οποίοι σήμερα ενημερώθηκαν για τη δικογραφία και τα κατηγορητήρια που έχουν συντάξει σε βάρος τους οι δύο ανακρίτριες της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα κατηγορητήρια εξειδικεύεται για τον καθένα επακριβώς η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που τους αποδίδεται, ενώ και οι τρεις θεωρούνται ότι ανήκουν στον «σκληρό επιχειρησιακό πυρήνα της οργάνωσης», που αναφέρονταν στον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Έτσι ο Γιώργος Γερμενής καλείται να αντικρούσει τις καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες, στις οποίες χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» της οργάνωσης και «στρατιωτικός εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου». Μάλιστα για το βουλευτή, μάρτυρας φέρεται να αναφέρει ότι «μου έμαθε να σκοτώνω».

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο κατηγορητήριο φαίνεται να αναφέρεται ως έχων το ρόλο του ιδεολογικού εκπαιδευτή της οργάνωσης, αλλά και αυτού που κινητοποιούσε τα λεγόμενα Τάγματα Εφόδου: «Εσύ δε, αφότου εντάχθηκες στην παραπάνω οργάνωση , ανελισσόμενος , σου ανατέθηκε ο σημαίνων ρόλος της ιδεολογικής εκπαίδευσης και κατήχησης νέων μελών της οργάνωσης καθώς και των «νεοσύλλεκτων» μελών των «Ταγμάτων Εφόδου» , ενώ παράλληλα είχες την ευθύνη των κινητοποιήσεων αυτών (με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων κλπ) προκειμένου αυτά να παρέμβουν στις προαποφασισμένες δράσεις-επιθέσεις της οργάνωσης».

Ο βουλευτής, που στα στοιχεία της δικογραφίας, εμφανίζεται ως επικεφαλής των πυρήνων της οργάνωσης στη Μαγνησία, φέρεται και ως «επιθεωρητής σε ομάδες ελέγχου νομιμότητας» , όπως αδειών μικροπωλητών στη Ραφήνα, αλλά και «συμμετοχής παιδιών αλλοδαπών σε νηπιαγωγεία».

Να σημειωθεί ότι η επισήμανση των ανακριτριών στις «επιθεωρήσεις σε νηπιαγωγεία» έχει αναφορά σε δικογραφία σχετικά με απειλές εναντίον ιδιοκτητών δυο νηπιαγωγείων που φιλοξενούσαν παιδιά αλλοδαπών, η οποία περιλαμβάνονταν στις αρχικές 33, που είχε αποστείλει στη Δικαιοσύνη ο υπουργός Νίκος Δένδιας .

Τέλος ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε σε βάρος του, εμφανίζεται να έχει γνώση και πλήρη έλεγχο όλων των ενεργειών των πυρήνων της ΧΑ στην Κορινθία, στις οποίες περιλαμβάνονται επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών. Ο βουλευτής, βάση όσων ισχυρίστηκε προστατευόμενος μάρτυρας, εμπλέκεται σε πρακτικές παροχής «προστασίας» σε καταστήματα της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου.