current views are: 1

25 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση17:00

«Στο Κόκκινο» η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ και Άδωνι Γεωργιάδη

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του ΣΥΡΙΖΑ για τις τιμές των φαρμάκων.

Δημοσίευση 17:00’
αρθρο-newpost

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του ΣΥΡΙΖΑ για τις τιμές των φαρμάκων.

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του ΣΥΡΙΖΑ για τις τιμές των φαρμάκων.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «105.5 Στο Κόκκινο» κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για τις δηλώσεις του σχετικά με τις φαρμακοβιομηχανίες.

Σε ανακοίνωσή του ο σταθμός αναφέρει ότι:

«Μετά τις προκλητικά απαξιωτικές και συκοφαντικές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στα Μ.Μ.Ε η διεύθυνση του ρ/σ, θέλοντας να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία των μεταδιδομένων του αλλά και των συνεργατών του, την αξιοπιστία του στην διαφημιστική αγορά καθώς και την πιθανότητα διαφυγόντων εσόδων, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση και αγωγή προκειμένου να σταματήσει η υβριστική και στρεβλωτική πρακτική που ακολουθεί ο Υπουργός θέλοντας να επιβάλει τις απόψεις του στην κοινή γνώμη». 

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «στο Κόκκινο» Κώστας Αρβανίτης δήλωσε ότι η μήνυση κατατέθηκε γιατί ο σταθμός πρέπει να διαφυλάξει το κύρος του. «Δε θέλαμε να έρθουμε σε καμία αντιπαράθεση με τον κ. Γεωργιάδη αλλά η στάση του μας δημιουργεί προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος όπως είπε το ραδιόφωνο έχει έσοδα από τις διαφημιστικές για να πληρώνει τους εργαζόμενους του και τόνισε από το επίμαχο σποτ για το οποίο δημιουργήθηκε η κόντρα με τον υπουργό Υγείας ο σταθμός έλαβε 3.000 ευρώ, συνεπώς δεν τίθεται θέμα διαπλοκής.

Υπενθυμίζεται ότι με σημερινές του δηλώσεις, ο υπουργός Υγείας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στη Βουλή «τη γραπτή συμφωνία φαρμακοβιομηχανιών με τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”», ενώ χαρακτήρισε μη τυχαίο το γεγονός ότι το Σάββατο η αθλητική εφημερίδα «Πράσινη» είχε πρωτοσέλιδο άρθρο εναντίον του.

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι εάν την Τετάρτη η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίσει την τροπολογία, τότε ο ίδιος θα προωθήσει στα φαρμακεία για κάθε σκεύασμα μία τιμή της κυβέρνησης και άλλη μία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Παράλληλα, στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, έκανε λόγο για «πιέσεις που δέχθηκε από βιομηχάνους» για να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία, , ενώ σε νεότερες δηλώσεις του βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε ως φαιδρή μήνυση και αγωγή που όπως είπε θα καταθέσει ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο.

Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης είχε εξαπολύσει και πάλι μέσω του ΣΚΑΪ ολομέτωπη επίθεση κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζοντας χαρακτηριστικά:  «Κατηγορώ ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή καθώς δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει γίνει εκπρόσωπος Τύπου των φαρμακοβιομηχάνων».

Η τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε «αήθεις» τις επιθέσεις του υπουργού Υγείας και σημείωσε ότι «η τροπολογία Γεωργιάδη δεν υπηρετεί την αναβάθμιση της περίθαλψης και της πρόσβασης όλων των πολιτών σε ποιοτικά φάρμακα, αλλά την απαίτηση της τρόικας για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς και την άλωση της ελληνικής αγοράς από μεγάλες πολυεθνικές γενοσήμων».


σχετικα αρθρα