«Εγώ ξέρω τι πιέσεις έχω δεχθεί από τους βιομηχάνους για να μην περάσω αυτή την τροπολογία» ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης για το θέμα των φαρμάκων, απαντώντας σε ερώτησή της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου.

«Ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως αυτοτιτλοφορείστε, προφανώς θα έπρεπε στη βουλή να εκπροσωπείτε περισσότερο τις αγωνίες και το πορτοφόλι των φτωχών και απόρων, παρά των βιομηχάνων. Αυτό κάπου το ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία, θα έρθει η ώρα που θα μας το εξηγήσει. Εγώ θα επιμείνω. Εγώ ξέρω τι πιέσεις έχω δεχθεί από τους βιομηχάνους για να μην περάσω αυτή την τροπολογία» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν καταψηφίσετε την τροπολογία την Τετάρτη τότε η ψήφος σας θα σας συνοδεύει μια ζωή γιατί το βασικό σας επιχείρημα είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι. Το κυριότερο όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να μας εγκαλεί γιατί έως τώρα οι τιμές δεν ήταν παρόμοιες με αυτές της Ευρώπης και όχι να μας κατηγορεί σήμερα που το κάνουμε, εκπροσωπώντας την εγχώρια βιομηχανία» ανέφερε, απευθυνόμενος στην κυρία Κατριβάνου και την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε μάλιστα πρόθυμος να μεταβεί στην Κουμουνδούρου προκειμένου να εξηγήσει «γραμμή - γραμμή για να καταλάβετε ότι όλα αυτά τα οποία ισχυρίζεστε ή δεν τα έχετε καταλάβει καλά ή κάποιοι σας έχουν παραπληροφορήσει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχετε μπει στο "όχι" όπως ενδεχομένως κάποιοι άλλοι στο κόμμα σας, εκπρόσωποι τύπου ορισμένων φαρμακοβιομηχανιών».

Νωρίτερα, η κυρία Κατριβάνου είπε πως «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μία "Γεωργιάδα" όμως εμείς αυτό που ξέρουμε είναι η κατάσταση που βιώνει ο κόσμος. Ο κόσμος δεν μπορεί να βρει τα φάρμακά του, τα πληρώνει από την τσέπη του, αναγκάζεται να διακόψει τη θεραπεία και το πρόβλημα με την πολιτική τιμών είναι ότι την προωθείτε χωρίς σχέδιο, με βάση λογιστικούς υπολογισμούς που σας υπαγορεύει η τρόικα».