Για μειώσεις τόσο στις τιμές των φαρμάκων των ελληνικών όσο και των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών από την επίμαχη τροπολογία του έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε κατάλογο off patent (εκτός πατέντας) φαρμάκων πολυεθνικών εταιρειών για το διαβήτη με μειώσεις τιμών από 17% έως και 50%. «Εγώ ο ντιλερ φαρμάκων (σ.σ όπως τον αποκάλεσε δημοσίευμα της Αυγής) φέρνω στη Βουλή νομοσχέδιο για να χάσουν χρήματα» σχολίασε δηκτικά. 

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι «είχαμε εξώφυλλο εφημερίδας που έλεγε ‘μαύρο’ στον Άδωνι, και αν πάρετε τα δελτία Τύπου του ΣΦΕΕ, οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, και της ΠΕΦ θα καταλάβετε, προφανώς και είναι δυσαρεστημένοι οι φαρμακοβιομήχανοι» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Χαρακτήρισε δε, ως φαιδρή μήνυση και αγωγή που όπως είπε θα καταθέσει ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο. «Ένα κόμμα δεν μπορεί να κάνει μπίζνες, με διαφημιστικά συμβόλαια του ραδιοφωνικού σταθμού του» παρατήρησε ο υπουργός Υγείας.

Διευκρίνισε ότι «κάναμε εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τέσσερις, τετράωρες συναντήσεις, για να υπάρχουν φάρμακα, να είναι ασφαλή και να είναι φτηνά, η τροπολογία δεν ήταν προϊόν εμπνεύσεως Γεωργιάδη, αλλά εξαντλητικού διαλόγου». 

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπασκόζος τόνισε ότι «η πολιτική Γεωργιάδη έχει αποτέλεσμα ο πολίτης να πληρώνει πολύ περισσότερα για τα φάρμακα, να μην έχει πρόσβαση και να έχει ακριβότερη συμμετοχή στα φάρμακα». «Καθόλου δεν θα ωφελήσει η τροπολογία για τα φάρμακα (...) Δεν θα συναινέσουμε ποτέ στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτική Γεωργιάδη» τόνισε. 

Το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε δε, ότι η πρόταση του βουλευτή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Παναγιώτη Κουρουμπλή για 20% οριζόντια μείωση σε όλα τα φάρμακα ανεξαιρέτως δεν είναι θέση του κόμματος.