current views are: 1

25 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση21:27

Παρασημοφορήθηκε ο Γεροντόπουλος από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Με την απονομή του παρασήμου του Ανώτατου Ταξιάρχη και την παράδοση του κλειδιού της πόλης ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, Κυριάκου Γεροντόπουλο, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. 

Δημοσίευση 21:27’
αρθρο-newpost

Με την απονομή του παρασήμου του Ανώτατου Ταξιάρχη και την παράδοση του κλειδιού της πόλης ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, Κυριάκου Γεροντόπουλο, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. 

Με την απονομή του παρασήμου του Ανώτατου Ταξιάρχη και την παράδοση του κλειδιού της πόλης ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, Κυριάκου Γεροντόπουλου, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το παράσημο απένειμε στον κ. Γεροντόπουλο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’, μετά τη Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, με την ευκαιρία των γενεθλίων του Έλληνα υφυπουργού.

«Είναι η μεγαλύτερη τιμή που μου έχει γίνει στη ζωή μου, τεράστια για τα ελάχιστα που έχω προσφέρει και ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου τον Μακαριότατο» δήλωσε, εκφράζοντας τη συγκίνησή του, ο κ. Γεροντόπουλος. «Εύχομαι, επειδή σήμερα είναι και τα γενέθλια του, να τον έχει ο Θεός καλά, γερό και δυνατό, για να συνεχίσει το τεράστιο έργο του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και σε όλη την Αφρική. Για το καλό του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, Τάρεκ Μάχντι, ο οποίος του παρέδωσε το κλειδί της πόλης. Σε συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών, που είχε προηγηθεί, έγινε αναφορά στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για συνεργασία των λιμένων του Πειραιά και της Αλεξάνδρειας και συμφωνήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίησή της.

Λίγο πριν την αναχώρησή του, ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε το Αβερώφειο Γυμνάσιο στο «ελληνικό τετράγωνο» όπου τα παιδιά της παροικίας, και από φέτος και Αιγυπτιώτες μαθητές, διδάσκονται την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό από τους 13 εκπαιδευτικούς που έχουν αποσπαστεί από την Ελλάδα.


σχετικα αρθρα