«Πιστεύω ότι από του χρόνου μετά από έξι χρόνια, θα μπούμε σταδιακά σε μια τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ενικός» στο Star.

Παράλληλα τόνισε ότι «από την αρχή που υπογράφηκε το μνημόνιο θα μπορούσε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές και μικρότερη έμφαση στα δημοσιονομικά. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές».

«Και η τρόικα έχει κάνει τα δικά της λάθη αλλά η αλήθεια είναι ότι παρότι έγιναν λάθη στο μείγμα της ακολουθούμενης πολιτικής δεν μπορείς να διαγράψεις τα προβλήματα με μια γομολάστιχα και να ξαναγυρίσεις σε ένα πάρτι. Αυτό δεν γίνεται», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Ο στόχος ο δικός μας είναι με μια σειρά συγκεκριμένων πολιτικών να βγούμε όχι πολύ μακριά από τώρα από το μνημόνιο και να γίνουμε μια κανονική και πάλι χώρα της Ε.Ε.», προσέθεσε.

Σημείωσε εξάλλου ότι η χώρα πρέπει να βασιστεί στον ιδιωτικό τομέα για να έρθει η ανάκαμψη λέγοντας ότι «έχουμε μια ανεργία πάρα πολύ μεγάλη στο 27 %. Θεωρούμε ότι πρέπει να στηριχτούμε στον ιδιωτικό τομέα, σε ιδιωτικές επενδύσεις. Τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό. Θέλουμε και οι Έλληνες να επενδύσουν στην Ελλάδα αλλά προσκαλούμε και κάθε ξένο αξιόπιστο επενδυτή».

Για το τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη, έναν δρόμο ιδιαίτερα επικίνδυνο, ο υπουργός ανέφερε ότι «ο δρόμος δεν έχει τελειώσει ακόμη. Αν όλα πάνε καλά, θα τελειώσει τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2015» και προσέθεσε:

«Γίνονται δουλειές μέσα στις σήραγγες, αλλά ο δρόμος σε πάρα πολλά σημεία δεν έχει ολοκληρωθεί.  Και επομένως, δυστυχώς έχουμε τέτοιου είδους δυστυχήματα».