Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Το μεγάλο θέμα των πλειστηριασμών και οι απαιτήσεις της τρόικας για άρση του μέτρου της αναστολής τους θα βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Σύμφωνα με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενό συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί από μηδενική βάση και με «χειρουργικές επεμβάσεις στον νόμο Κατσέλη» να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και να αποφευχθεί να χάσουν οι πολίτες τα σπίτια τους και να βρεθούν στον δρόμο.

Ο πρόεδρος του κόμματος έχει μάλιστα ενημερώσει από χθες όλους τους συνεργάτες του για την πρόθεσή του να εστιάσει στο μείζον θέμα των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας των πολιτών. 

Όπως χαρακτηριστικά έλεγε το συγκεκριμένο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη «εκτιμούμε εμείς στο ΠΑΣΟΚ πως αυτό που γίνεται στα φάρμακα είναι το αυτονόητο, αλλά το θέμα των πλειστηριασμών είναι το μείζον θέμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα». 

Σχολιάζοντας μάλιστα πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για ένα σχέδιο που προβλέπει την προστασία της πρώτης κατοικίας εφόσον η αντικειμενική της αξία ανέρχεται έως 200.000 ευρώ, τόνισε πως δεν υπάρχουν τέτοια όρια και πως όλα θα συζητηθούν από μηδενική βάση.