«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσει. Αποκλειστικό στόχο έχει να δημιουργήσει ρωγμή στην κυβέρνηση», εκτίμησε ο επικεφαλής του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε: «Για λόγους πολιτικής τακτικής ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον προσώπων με μομφές ηθικής τάξης, σε πράγμα που είναι ηθικά ανεπίτρεπτο και πρέπει να αποδοκιμαστεί. Αλλωστε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής υπό την προεδρεία Μάρκου Μπόλαρη που παρέπεμψε τον κ. Τσοχατζόπουλο εξέτασε και τη φάση που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ελεχθεί».

Όσον αφορά στην τροπολογία για τα φάρμακα, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ψηφίσει καμία μείωση φαρμάκων από το 2010 και αντιτάχθηκε στηνεπιστροφή 3 δισ. ευρώ ετησίως από τη σπατάλη και τη διαφθορά. Θα ψηφίσουμε την τροπολογία. Ζήτησα από τον Υπουργό να αποσύρει κυρίως την παράγραφο 10 του άρθρου 5 της τροπολογίας που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό να καθορίζει το ποσοστό κέρδους των εμπλεκομένων στο φάρμακο. Σημειώνω πως η αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει τον όγκο της φαρμακευτικής δαπάνης την οδήγησε σε περαιτέρω μείωση των τιμών. Τα έλεγε αυτά ο κ. Γεωργιάδης από τον Αύγουστο». 

«Στις συνομιλίες της κυβέρνησης με την τρόικα, έχουν χαθεί τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και επικοινωνίας. Υπάρχουν μεταξύ τους διαφωνίες για το πώς θα κλείσει το 2013», τόνισε και πρόσθεσε: «Θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα αλλά δενγνωρίζουμε το ακριβές ποσό, όπως καιδεν γνωρίζουμε αν είναι πραγματική η προσέγγιση της κυβέρνησης σε σχέση με τα έσοδα του 2014. Τα ίδια ερωτήματα έχεικαι η τρόικα. Αυτή η διαφωνία δημιουργεί συζήτηση την οποία όμως η κυβέρνηση την χειρίζεταιεπικοινωνιακά. Θεωρώ πως δεν θα υπάρξει ρήξη. Οι ευρωπαϊκές εκλογές με την ακροδεξιά σε πανευρωπαϊκή άνοδο,απαιτούν επιτυχία της Ε.Ε. στην Ελλάδα κι όχι αποτυχία. Νομίζω αυτό θα οδηγήσει τα πράγματα σε λύση και εκτόνωση. Μιλάμε βέβαια μόνο για τα δημόσια οικονομικά, διότι η ιδιωτική οικονομία είναι σε αποσύνθεση».

Επίσης, ο επικεφαλής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» επεσήμανε ότι το οικονομικό επιτελείο είναι ανύπαρκτο σε ό, τι αφορά την ιδιωτική οικονομία, ενώ ο χρόνος για την κυβέρνηση μετράει αντίστροφα. 

Τέλος, για την ιδιωτική οικονομία είπε: «Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πολιτική που να φέρνει αναπτυξιακό φώς. Η κυβέρνηση μιλά συνεχώς για τα δημόσια οικονομικά και καθόλου για την ιδιωτική οικονομία. Επιχαίρουν για τις φυλακίσεις επιχειρηματιών, αλλά δεν ρωτούν τους εργαζομένους τους που χάνουν τις δουλείες τους. Διαβάζουμε πως οδηγούνται στα κρατητήρια 56 επιχειρηματίες την ημέρα. Και ο ανεκδιήγητος υποδιοικητής του ΙΚΑ ζητά να κλείσουν οι επιχειρήσεις που δεν εξυπηρετούν τις οφειλές τους. Μα το 90% των επιχειρήσεων χρωστούν στις τράπεζες, στις εφορίες,στους προμηθευτές,στα ασαφαλιστικά ταμεία ή σε όλους αυτούς μαζί. Κι αντί να κάνει το οικονομικό επιτελείο κάτι, επιχαίρει που τους κλείνει φυλακή», δήλωσε.