Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Την ώρα που τα ελληνόπουλα ζουν την κόλαση της ανεργίας παρά το γεγονός ότι επένδυσαν τη ζωή τους στο διάβασμα και στα πτυχία, η Τουρκία μέσω της πρεσβείας της στην Αθήνα καλεί με ανακοίνωσή της όλους τους άνεργους γιατρούς να πάνε εκεί και να δουλέψουν...

Σύμφωνα με το Τουρκικό υπουργείο Υγείας μπορεί να απορροφήσουν μέχρι και 7.000 Έλληνες άνεργους γιατρούς. Τι θα τους κάνουν; Θα τους προσφέρουν εργασία σε ιδιωτικά νοσοκομεία και σε ιατρικά κέντρα.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Ερντογάν που «τρέχει» την ανάπτυξη με γοργούς ρυθμούς έχει θέσει ως στόχο η χώρα του να γίνει διεθνές κέντρο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δηλαδή πολίτες από όλο τον κόσμο να πηγαίνουν στην Τουρκία σε αναζήτηση οποιασδήποτε θεραπείας, να υποβάλλονται σε πολύπλοκες εγχειρήσεις και όλα αυτά με χαμηλό κόστος ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουν και πολυτελέστατη διαμονή στα τουρκικά νοσοκομεία. Ίσως ο Ερντογάν να σκέφτεται ότι πολλοί από τους ασθενείς θα παραμείνουν στη χώρα τους μετά τις ιατρικές υπηρεσίες και για τουρισμό.

Ήδη το Τουρκικό υπουργείο Υγείας έχει διαφημίσει ότι θα γεμίσει όλα τα τουριστικά θέρετρα με νοσοκομεία προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα σε οποιοδήποτε επισκέπτη αν πάθει κάποιο ατύχημα να τύχη της φροντίδας του τουρκικού κράτους. Και μάλιστα όπου δεν υπάρχει ο χώρος για την κατασκευή αυτών των νοσοκομείων θα δημιουργηθούν πλωτά νοσοκομεία.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να φέρει πολλά έσοδα στον προϋπολογισμό της Τουρκίας.

Δηλαδή η Ελλάδα ξόδεψε πολλά λεφτά για να φτιάξει ταλαντούχους επιστήμονες και τώρα θα τους αξιοποιήσει η Τουρκία για να γεμίσει τα δικά της ταμεία.

Το περίεργο πάντως είναι πως ενώ υπάρχει σαν θέμα στην ιστοσελίδα της Τουρκίας η σχετική ανακοίνωση για τους γιατρούς δεν υπάρχει το συνοδευτικό σημείωμα που προαναγγέλλεται. Ωστόσο αναφέρεται ότι για την πρόσληψη των Ελλήνων γιατρών ισχύει ο ίδιος κανονισμός που ισχύει για την εργασία αλλοδαπών στην Τουρκία.