«Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια καταδικάζει την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της υποβάθμισης και συρρίκνωσης της ναυπηγοεπισκευαστικής, αλλά και της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την πρόταση συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των Ναυπηγείων.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι η πολιτική αυτή αποτελεί «χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποκαλύπτει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της στρατηγικής της ΕΕ, τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των κομμάτων του “ευρωμονόδρομου”».

«Το ΚΚΕ στο σχετικό πόρισμα που κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή, που συγκροτήθηκε το 2011, σχετικά με τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, αλλά και με πλήθος άλλων τοποθετήσεων, καταλόγισε βαριές πολιτικές ευθύνες στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και στις κυβερνήσεις τους για την ιδιωτικοποίηση του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και των άλλων ναυπηγείων, για τη διαλυτική πολιτική που εφαρμόστηκε, για τις απαράδεκτες και επιζήμιες για το λαό συμβάσεις, που υπέγραψαν με τα γερμανικά μονοπώλια, την εταιρεία Άμπου Ντάμπι, την υπόθεση των υποβρυχίων», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ «είναι υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής στη βουλή που θα καταλογίσει πολιτικές ευθύνες και θα διερευνήσει εάν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις σχετικές συμβάσεις, τη διάλυση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κ.λπ.».

«Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι άσφαιρη και καλύπτει τον επικίνδυνο ρόλο της στρατηγικής της ΕΕ, τις συνέπειες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Η ανούσια κριτική που ασκεί, συνυπάρχει με την θέση του υπέρ της ενσωμάτωσης της χώρας στην ιμπεριαλιστική συμμαχία και τη διαιώνιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η ναυπηγοεπισκευαστική και αμυντική βιομηχανία είναι κλάδοι στρατηγικής σημασίας. Τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, επιβάλλουν την ένταση της πάλης για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο Φορέα Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, ενταγμένο στον κεντρικό-πανεθνικό σχεδιασμό, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, εργατική-λαϊκή εξουσία», καταλήγει το ΚΚΕ.