Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος - Πάνος Ρασσιάς

Ραντεβού στη «Βουλή» έχουν δώσει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το θέμα της Εξεταστικής των υποβρυχίων, όμως η μεταξύ τους αντιπαράθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη μέσω «πολέμου» ανακοινώσεων, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνει λόγο για «συνάφεια» του κόμματος της Αξιωματικης Αντιπολίτευσης «με συμφέροντα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάσε με σκληρή γλώσσα την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων εξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε δηκτικά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ως «απολογητικό υπόμνημα», ενώ πρόσθεσε πως τα όσα λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχουν απροσδόκητα εντυπωσιακή συνάφεια με συμφέροντα».

Νωρίτερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στις χθεσινές αιχμές της Χαριλάου Τρικούπη που έκαναν λόγο για «Βατερλό του κ. Τσίπρα» τόνισε ότι το κείμενο του ΠΑΣΟΚ προδίδει «πανικό και έντονη προσωπική ανασφάλεια του κ. Βενιζέλου».

«Η περίοδος Βενιζέλου ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας (Οκτώβριος 09 – Ιούνιος 11) είναι κρίσιμη περίοδος στη νέα αναπαραγόμενη φάση της τραγωδίας των ΕΝΑΕ (σ.σ. Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.)» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «είναι αστείο να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις συναλλαγής και μάλιστα με αιχμές σχετικά με τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (ΑΩ) ή τα Ναυπηγεία Ελευσίνας».

«Το σημερινό απολογητικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί την περίεργη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο των λεγόμενων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, των οφσετάδων» ανέφερε σε απάντησή του το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «το πρώτο απολογητικό υπόμνημα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι αρχίζουν να καταλαβαίνουν που έμπλεξαν και πόσο εκτεθειμένοι είναι».

«Προκαλούμε το ΠΑΣΟΚ να μην περιμένει τη συζήτηση στη Βουλή και να μιλήσει τώρα. Ας αφήσει τις αθλιότητες. Οι αρχιτέκτονες της διαπλοκής δεν θα υποδυθούν τους εξαγνισμένους αγγέλους της κάθαρσης» ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ λίγο αργότερα.