Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Η κ. Μπακογιάννη με αφορμή τη δήλωση του κ. Στουρνάρα πως δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα είπε χαρακτηριστικά πως «υπάρχει δομική διαφωνία με αυτό».

«Είναι πάρα πάρα πολύ άσχημα τα πράγματα αν είναι έτσι όπως τα πιστεύετε. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας έχει οκταπλασιαστεί. Η μεσαία τάξη καταρρέει. Είναι παράδοξο στη  σύγχρονη οικονομική ιστορία να προσπαθούν κάποιοι να πουλάει ακίνητα για να πληρώσουν φόρους. Έχουμε ξεπεράσει τα όρια αντοχής, επιχειρήσεων, ιδιοκτητων ακινήτων και ελεύθερων επαγγελματιών. Το βλέπετε και μόνος σας από τις καταθέσεις στις τράπεζες, ότι οι ελάχιστες αποταμιεύσεις εξαντλήθηκαν» είπε η βουλευτής της ΝΔ στην τοποθέτησή της. 

Στη συνέχεια ζήτησε από τον υπουργό να βάλει τέλος στην υπερφορολόγηση περικόπτοντας τις δαπάνες αντι να αυξάνει τη φορολογία. 

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτησή της για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών για τις οποίες είπε πως «δεν έχει μούτρα να εμφανιστεί». 

«Κύριε υπουργέ ό,τι έγινε στο Παιδείας φτάνουν στα όρια αντοχής των βουλευτών. Δεν είναι δυνατόν τη μια μέρα να λέμε ότι θα φύγουν 500 και το άλλο πρωί να φεύγουν 100. Και τελικά να φεύγουν οι καθαρίστριες από το Οικονομικών. Δεν έχω μούτρα να εμφανιστώ στις καθαρίστριες», τόνισε. 

Τέλος στο στόχαστρο έβαλε και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε πως «η κυβέρνηση είναι τυχερή γιατί έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση που είναι στον αέρα».