«Υπάρχει ζωή μετά το χρέος» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, ο οποίος την Τετάρτη παρέδωσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την έκθεση του Οργανισμού για την Ελλάδα. 

Σε δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Γκουρία εξήρε τις προσπάθειες της χώρας για έξοδο από την κρίση, σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά» είπε ο κ. Γκουρία απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Σας ευχαριστώ. Το εκτιμώ» απάντησε ο κ. Σαμαράς.

Νωρίτερα, ο Άνχελ Γκουρία συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Γκουρία, αφού διεμήνυσε πως «υπάρχει ζωή μετά το χρέος», αναφέρθηκε «στο πιο εντυπωσιακό πρόγραμμα προσαρμογής που έχει ποτέ αναληφθεί, και στη θεαματική αντιστροφή του ισοζυγίου πληρωμών και της δημοσιονομικής κατάστασης και του πρωτογενούς πλεονάσματος».

Ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στις εκθέσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, σημείωσε πως από εκεί προκύπτει πως το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο και οι δυνατότητες αποκλιμάκωσής του είναι πολύ πιο δυνατές από ότι φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού.

Το μεσημέρι ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για την έρευνα του Οργανισμού σχετικά με την πολιτική ανταγωνισμού και την άρση των εμποδίων εισόδου στην αγορά στην Ελλάδα. 

Θα ακολουθήσει εκδήλωση στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου θα παρουσιαστεί η μελέτη του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα. 

Το απόγευμα ο κ. Γκουρία θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα «Μεταρρυθμίσεις για το μέλλον: Οικοδομώντας μια πιο ισχυρή και δίκαιη ελληνική οικονομία» όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Χατζηδάκης.