Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρης Ντινόπουλος, προς τον υπουργό Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντινόπουλος κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα για τις δηλώσεις του περί υπερφορολόγησης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας είπε ότι ο φόρος ακινήτων είναι δίκαιος, επειδή υπάρχει μαύρο χρήμα.

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε: «Αναρωτιέμαι αν αυτό δεν αποτελεί ύβρη σε χιλιάδες νοικοκυριά που αγωνίστηκαν να φτιάξουν σπίτι το διπλοπληρώσανε και τους αποκαλούμε σήμερα φοροφυγάδες. Γιατί ο Στουρνάρας δεν ψάχνει τους πραγματικούς φοροφυγαδες;».

Σύμφωνα με το protothema.gr, o κ. Ντινόπουλος πρόσθεσε: «Στην Αθήνα, τα δικά μας μαντριά, είναι τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα και κάποιοι φορολογούμενοι δεν εισπράττουν ενοίκια αλλά θα κληθούν να πληρώσουν νέο φόρο γι' αυτά. Ελπίζω να δούμε τον συνήθως απόντα Στουρνάρα και να του τα πούμε». 

Ακόμη, ανέφερε: «Η μεσαία τάξη έχει πληρώσει το 2013. Οι νοικοκυραίοι πλήρωσαν 3 ΦΑΠ, θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν χαράτσι - 2 δόση- και θα τους έρθει και ο ενιαίος φόρος. Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια της κυβέρνησης για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να πετύχουμε το πλεόνασμα που με λύσσα αρνείται η αντιπολίτευση. Όμως να δούμε την κοινωνική διάσταση καθώς αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ότι δεν θέλουν αλλά δεν έχουν να πληρώσουν. Γι' αυτό τον ενιαίο φόρο ακινήτων είναι αναγκαίο να δούμε τους φορολογικούς συντελεστές και το αφορολόγητο όριο και τα ξενοίκιαστα καταστήματα- διαμερίσματα μη ηλεκτροδοτούμενα».