Μονάδες που ανήκουν στην ευθύνη του Δ' Σώματος Στρατού, στον Έβρο επιθεώρησε το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για το γεγονός ότι όλες οι μονάδες βρίσκονται σε υψηλότατο επίπεδο ετοιμότητας και εκπαίδευσης. Στο περιθώριο της επίσκεψης του στο νομό, ο κ. Βενιζέλος είχε συσκέψεις με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την επίσκεψή του στις μονάδες του Δ' Σώματος Στρατού, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι: «Είναι σημαντικό να ξέρει ο ελληνικός λαός, να ξέρει η ελληνική κοινωνία ότι σε μια περίοδο αβεβαιότητας, αστάθειας και ρευστότητας υπάρχουν άνθρωποι ταγμένοι στην υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος, της εθνικής μας ακεραιότητας και αξιοπρέπειας».

Για τις περιφερειακές εκλογές

Απαντώντας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές, απάντησε: «Η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη είναι πάρα πολύ μεγάλη. Την Κυριακή καλούνται οι περιφέρειες της χώρας μας να χειραφετηθούν διοικητικά και αναπτυξιακά και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σε κάθε περιοχή - αλλά ιδίως γι αυτή την περιοχή - έχουμε ένα σημαντικό υποψήφιο με τεράστια εμπειρία, τον Άρη Γιαννακίδη που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη αυτής της υπόθεσης. Είναι ένας δοκιμασμένος και επιτυχημένος Νομάρχης και πιστεύω ότι θα τιμηθεί από τον Θρακιώτικο λαό και τον λαό της Καβάλας και της Δράμας κι έτσι θα δώσει υπόσταση σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης", κατέληξε.