Οξύνθηκαν τα πνεύματα στη Βουλή λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας βουλευτών, όταν πήρε τον λόγο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα, ο κ. Κουκούτσης χαρακτήρισε ψευδείς τις σε βάρος του κατηγορίες περί εξύβρισης, συκοφαντικής δυσφήμισης και σωματικών βλαβών, καταλογίζοντας ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι διαδήλωση Πακιστανών στο κέντρο της Αθήνας, που καλούσαν σε τζιχάντ εναντίον του ελληνικού λαού και πετροβολούσαν τους αστυνομικούς, κατευθυνόταν από μία ομάδα αριστεριστών.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μίλησε απαξιωτικά τόσο για τον πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, όσο και για τον συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Πέτρο Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε καταθέσει τη μήνυση εναντίον του.

Για τον κ. Ασλάμ υποστήριξε ότι καταζητείται από την Ιντερπόλ για εμπορία ανθρώπων και δεν μπορεί να γυρίσει στη χώρα του, ενώ για τον κ. Κωνσταντίνου είπε, μεταξύ άλλων, ότι εμφανίζεται σε όλα τα φιλμ να είναι έξω από τη Marfin κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Οι διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έντονες, ενώ ο προεδρεύων του Σώματος Γιάννης Τραγάκης μάταια προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη.

«Θα συνεχίσουμε να πράττουμε ό,τι πράτταμε μέχρι να πάρουμε πίσω τις γειτονιές μας και να ξανανοίξουν οι κλειστές γρίλιες, μέχρι και ο τελευταίος λαθρομετανάστης να γυρίσει πίσω στη πατρίδα του», συνέχισε ο κ. Κουτσούκης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου που πήρε τον λόγο κατηγόρησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ότι ψεύδεται, σημειώνοντας πως δέχτηκε από τον ίδιο σωματική βία και εκφοβισμό, όταν προσπάθησαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο καταδίκαζαν τη ρατσιστική βία.

«Πήγε να με κλωτσήσει, μας εκφόβιζε. Προσωπικά, μου είπε σε ξέρουμε και θα δεις τι θα πάθεις, και όταν σήκωσε το χέρι του τον έπιασε ο φρούραρχος της Βουλής. Την επόμενη μέρα ο κ. Κουκούτσης έλεγε ότι έτσι θα γίνεται η ιστορία από εδώ και πέρα» υποστήριξε και κατέληξε: «Εγώ, προσωπικά, δέχτηκα βρισιές και εκφοβισμό. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν δεν καταθέσουμε την αλήθεια και δεν βάλουμε όριο σε αυτήν τη βία θα εκτραχυνθούν τα πράγματα».

«Ζητώ συγνώμη από τον ελληνικό λαό, που δεν έκανα αυτά όλα που μου καταλογίζουν», απάντησε ο κ. Κουτσούκης.