Νέα επίθεση κατά του υπουργού Υγείας εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ψήφιση της κυβερνητικής τροπολογίας για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

«Η σπουδή του κ. Γεωργιάδη να ψηφιστεί άρον-άρον η τροπολογία για τα φάρμακα εν μέσω ενός πολέμου συκοφαντιών και λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να συγκαλύψει την πραγματικότητα της αύξησης της ιδιωτικής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη και του αποκλεισμού από την πρόσβαση στην ασφαλιστική κάλυψη του 28% των πολιτών» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του προς τον υπουργό, προσθέτει πως «με αποκλειστική μνημονιακή στόχευση την πάση θυσία μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης στο 1% του ΑΕΠ και αδιαφορώντας για τα καθημερινά φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης στο χώρο της υγείας, ο μακελάρης υπουργός επέλεξε έναν φτηνό τρόπο για να συσκοτίσει τα πράγματα».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η τροπολογία που πέρασε και αφορά τις τιμές 100 μόνο φαρμάκων, όπως άλλωστε δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΦ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, και όχι 6000 με 12000, όπως έλεγε ο κ. Γεωργιάδης στα τηλεπαράθυρα τις προηγούμενες μέρες, θεσμοθετεί τη διαπλοκή, από την στιγμή που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να «παίζει» με τις τιμές των φαρμάκων».