Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Η αντιπαράθεση με την Κουμουνδούρου για τα υποβρύχια, τις τιμές των φαρμάκων, την οικονομία και εσχάτως και για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών επεκτάθηκε πλέον και στην Ευρωπαϊκή Αριστερά με την Χαριλάου Τρικούπη να στοχοποιεί την επικεφαλής της ευρωομάδας Γκάμπι Τσίμερ.

Έτσι το ΠΑΣΟΚ άνοιξε μέτωπο και με τον ΣΥΡΙΖΑ... εξωτερικού.

Όπως έγινε γνωστό βάσει της επίσημης μετάφρασης η κ. Τσίμερ στην Διάσκεψη των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έγινε στην Αθήνα μίλησε  με σκαιό τρόπο για την προοπτική κουρέματος του ελληνικού χρέους, υπονοώντας ότι είναι ανήθικο να πληρώνουν την νύφη οι Γερμανοί φορολογούμενοι.

Στην γερμανίδα εκπρόσωπο του Die Linke απάντησε με τον τρόπο του ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας ότι οι Γερμανοί πολίτες δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ.

Όμως όταν η Γερμανίδα ενημερώθηκε χθες για το πώς παρουσιάστηκαν από τον Τύπο οι δηλώσεις της έγινε έξαλλη και επιτέθηκε εκ νέου στον κ. Βενιζέλο.

Η αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αρχικώς ήταν ήπια και η απάντηση ανατέθηκε στην υπηρεσία ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών που διευκρίνισε ότι η εκδήλωση ήταν ανοιχτή επομένως δεν είναι δυνατόν να έκανε διαρροές ο κ. Βενιζέλος όπως κατήγγειλε η κ. Τσίμερ.

Έπειτα όμως ακολούθησε non paper και του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει πως αλλιώς τα είπε η Γκάμπι Τσίμερ κι αλλιώς μεταφέρθηκαν σε εφημερίδες με στόχο να προκαλέσουν παραπληροφόρηση.

Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη. Την υπόθεση ανέλαβε το...ιππικό, δηλαδή το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ που ουσιαστικά κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εκτελώνισε» τις απόψεις της Γερμανίδας αναλαμβάνοντας την πολιτική της υπεράσπιση στην Ελλάδα.

Επιπλέον σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεργαζόμενο κόμμα με το Die Linke όπου ανήκει η Τσίμερ υπερασπίζεται τις απόψεις που θέλουν να φέρουν την Ελλάδα σε αντιπαράθεση με τον φτωχό Γερμανό φορολογούμενο.

Η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι χτύπησε φλέβα διότι ο Αλέξης Τσίπρας ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν θα πρέπει να διατυπώνει τέτοιες απόψεις στις ερχόμενες ευρωεκλογές κι επιπλέον διότι το Die Linke έχει καταψηφίσει ως γνωστόν όλα τα προγράμματα στήριξης της ελληνικής οικονομίας στο γερμανικό κοινοβούλιο.