Την προστασία των οφειλετών, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, τη διατήρηση της απαγόρευσης πλειστηριασμών «για το τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας που υποφέρει και δοκιμάζεται», καθώς και κούρεμα των δανείων ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διά της βουλευτού Έλενας Κουντουρά.

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης λένε ότι οι φτωχοί θα γλιτώσουν από τους πλειστηριασμούς. Ποιους κοροϊδεύουν;», διερωτάται η κ. Κουντουρά και τονίζει πως «τρόικα και Μνημόνια έχουν ήδη αποτελειώσει τους φτωχούς και αν δεν τους έδιναν συσσίτιο οι ενορίες και κάποιοι δήμοι, θα είχαν ήδη πεθάνει της πείνας».

Όπως υποστηρίζει, «είναι προφανές ότι βάζουν στο στόχαστρο τη μεσαία τάξη για να την εξοντώσουν». «Και τίθεται το ερώτημα, μία οικογένεια που χωρίς δική της ευθύνη μειώθηκε το εισόδημα της 50% και που σήμερα παλεύει να μεγαλώσει δύο παιδιά και πληρώνει πάγια, φαγητό, ρουχισμό και επιπλέον τριπλάσιους σκληρούς άδικους φόρους και χαράτσια, είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε δανειακές υποχρεώσεις που είχε αναλάβει προ κρίσης; Ή είναι μελλοντικοί άστεγοι;».

«Οι 6.000 συνάνθρωποι μας που έδωσαν τέλος στην ζωή τους δεν φτάνουν; Οι Έλληνες χρειάζονται τώρα στήριξη, όχι ψέματα και εξοντωτικές αποφάσεις προς όφελος των τραπεζιτών και των δανειστών», καταλήγει η κ. Κουντουρά.