Σκορδάς: Εξετάζουμε την επέκταση διατηρησιμότητας του φρέσκου γάλακτος

Σκορδάς: Εξετάζουμε την επέκταση διατηρησιμότητας του φρέσκου γάλακτος

Την επέκταση της διατηρησιμότητας του φρέσκου γάλατος στις επτά ημέρες, από τις πέντε που είναι σήμερα, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να υποχωρήσει η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην αγορά.

Αυτό δήλωσε το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, σημειώνοντας ότι οι γαλακτοβιομηχανίες θα κληθούν να αυτοδεσμευτούν στη συσκευασία του προϊόντος ότι η μέθοδος παστερίωσης που ακολουθούν επιτρέπει την επταήμερη διατηρησιμότητα.

Σύμφωνα με τον  υφυπουργό, λόγω της προστασίας των πέντε ημερών, η χώρα μας χάνει κάθε χρόνο παραγωγή γάλακτος, προσθέτοντας πως ο εν λόγω περιορισμός δεν έχει βοηθήσει τους παραγωγούς.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο