Απάντηση για τις επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα έδωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι απέρριψε πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει ως σχολιαστής στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» καθώς δεν ήθελε να λειτουργεί για ένα κομματικό όργανο.

«Για να πω και επί της ουσίας, πριν από τρεις-τέσσερις μέρες, ο Πάνος Σκουρλέτης, είπε σε μια εκπομπή στην τηλεόραση ότι νιώθει αμηχανία, διότι δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει περιπτώσεις σαν τη δική μου. Τώρα, πώς να τον αντιμετωπίσω, ως σχολιαστή ή ως βουλευτή; Υπονοώντας ότι αυτές οι δύο ιδιότητες δεν μπορούν να συμβαδίσουν και αντίκεινται.

Πρέπει να πω για πρώτη φορά δημόσια ότι πριν από τρεις-τέσσερις μήνες, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, μου είχε προτείνει να πάρω μια εκπομπή σχολιαστή στο «Κόκκινο». Μια τιμητική πρόταση, την οποία εγώ ποτέ δεν αποδέχθηκα, διότι θεωρώ ότι δεν μπορώ να είμαι μέσα σε ένα κομματικό ραδιόφωνο ή μέσα σε μια κομματική εφημερίδα. Σε ένα χώρο σαν το BHMA FM ή σε ένα έντυπο, το προτιμώ παρά να είμαι στο «Κόκκινο», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Εάν φτάσεις στο σημείο να θεωρείς - γιατί τέτοιες σκέψεις υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ - ότι στα Μέσα που θεωρείς ότι δεν είναι φίλια ή είναι ανοιχτά εχθρικά δεν θέλεις να δίνεις το παρών, πρώτα από όλα έρχεσαι σε αντίφαση με τον ίδιο σου τον εαυτό που πας εκεί και ο πιο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι μπλέκεσαι σε μια αυτιστική λογική που λέει ότι μιλάς στα δικά σου Μέσα, στο δικό σου κοινό, τους λες αυτά που εκείνοι θέλουν να ακούσουν…

Αυτό δεν είναι πολιτική. Δεν είναι κυρίως πολιτική τακτική ούτε διευρύνει το ακροατήριό σου ούτε την πιθανότητά σου να έχεις μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό στις εκλογές».

Παράλληλα ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε ανοιχτός στην κριτική που του ασκείται, ωστόσο όρισε και τις δικές του «κόκκινες γραμμές».

«Δέχομαι κάθε κριτική καθημερινά, από την πιο ήπια ως την πιο σκληρή. Αυτό που δεν δέχομαι και είναι η δική μου κόκκινη γραμμή είναι να μου πεις ότι τις δικές μου απόψεις, είτε είναι ηλίθιες είτε μαλακισμένες, τις έχω επειδή εξυπηρετώ κάποια συμφέροντα. Ότι επειδή κάνω εκπομπή στον BHMA FM, εξυπηρετώ τα συμφέροντα του ΔΟΛ.

Αυτή είναι η δική μου κόκκινη γραμμή. Πολύ περισσότερο, όταν το κάνεις όχι λεγόντάς το ευθέως, αλλά με υπαινιγμούς και αιχμές, ερχόμενος και δημιουργώντας ένα κλίμα ότι ο Τατσόπουλος στην πραγματικότητα δεν είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι ένας ξένος, ο οποίος πρέπει να σηκωθεί και να φύγει», σημείωσε ο κ. Τατσόπουλος και συμπλήρωσε:

«Προφανώς αυτό που τους ενοχλεί είναι δύο πράγματα: πρώτον, ο ίδιος ο σταθμός, για τον οποίο θεωρούν αυτή τη στιγμή ότι είναι απόλυτα εχθρικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον, προφανώς τους ενοχλούν οι απόψεις μου και αυτό το πολύ αφελές που λένε ότι δεν το συζητάω πρώτα στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Έχω ξαναπεί ότι η κοινοβουλευτική ομάδα συνέρχεται μόνο μία φορά το μήνα ή και πιο αραιά ακόμα. Αυτό το μοντέλο κόμματος δεν λειτουργεί το 2013. Μπορεί να λειτουργούσε το 1950, το 1960 ή το 1970, όταν λειτουργούσαν μόνο δύο σταθμοί».