Σειρά επαφών είχε χθες στις Βρυξέλλες κατά το Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος με σκοπό την στήριξη και την αποτελεσματικότερη προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Κρατών Μελών και των Θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Μεταξύ άλλων συναντήθηκε με εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως με την Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Doris Pack, καθώς και με την Επίτροπο για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό,  την Πολυγλωσσία και την Νεολαία, κα Ανδρούλα Βασιλείου. Ακόμα είχε διμερείς επαφές με ομολόγους του, τόσο από τον τομέα του πολιτισμού όσο και του αθλητισμού, όπως με τον Λιθουανό Υπουργό Πολιτισμού κο Sarunas Birutis,  την Γαλλίδα Υπουργό Πολιτισμού κα Aurelie Fillippetti, την Γαλλίδα Υπουργό Αθλητισμού Valerie Fourneyron κ.α. 

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, τις δράσεις καθώς και το νομοθετικό έργο του Συμβουλίου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης και προώθησης μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τον πολιτισμό. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε επίσης γεύμα εργασίας, ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας, με το «ενισχυμένο τρίο» των Προεδριών, στο οποίο συμμετείχαν οι αρμόδιοι Υπουργοί για τα θέματα αθλητισμού, και συγκεκριμένα: ο  Ιρλανδός Υπουργός,  κ. Michael Ring, ο Λιθουανός Υπουργός, κ. Dailis Alfonsas Barakauskas, και o Ιταλός Υπουργός, κ. Graziano Delzio. Στη συνάντηση αυτή παρέστησαν και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ειδικότερα οι κ. Santiago Fisas Ayxela, μέλος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού και κ. Malgorzata Szlendak, γραμματέας της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, εκπροσώποι του Αθλητικού Κινήματος ( UEFA κ.λ.π.), όπως ο κ. Van Praag της UEFA, o κ. Jonas Baer-Hoffman της FIFPRO και o Jean Frannçois Reymond. Στο γεύμα εργασίας έλαβε μέρος και η εκπρόσωπος της «Διεθνούς  Διαφάνειας» κα Sylvia Schenk η οποία  παρουσίασε ειδική έκθεση για τη διαφθορά στο χώρο του Αθλητισμού.

Κατά την συνάντηση αυτή συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, και κυρίως τα θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς στον Αθλητισμό, η συμβολή του Αθλητισμού στην Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, η Βελτίωση της Υγείας μέσω της Αθλητικής Δραστηριότητας κ.λ.π.