Ρεπορτάζ : Έλενα Σιάνου

Ως ύποπτος καλείται από την Προϊσταμένη των Εισαγγελέων Διαφθοράς, Ελένη Ράικου ο πρώην υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου για παραβάσεις νόμου για το πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος.

Το προηγούμενο διάστημα διεξήχθη φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ στις καταθέσεις του ιδίου αλλά και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου μετά τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ και από τον έλεγχο προέκυψε παράλειψη δήλωσης στο πόθεν έσχες για τα έτη 2009 και 2010 της κατάθεσης της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση αφορά συμπληρωτική έρευνα στη δικογραφία για ποινική δίωξη του πρώην υπουργού για το πόθεν έσχες του 2008, υπόθεση για την οποία ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα τον περασμένο Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός διώκεται ήδη για παραβάσεις του νόμου για το πόθεν έσχες για το έτος 2000 σε βαθμό πλημμελήματος για κατάθεση της συζύγου του όταν άνοιξε ο επίμαχος λογαριασμός και η δίκη έχει οριστεί για τον Μάιο του 2014.