Επίθεση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΝΔ κατηγορώντας το για "εικόνα διάλυσης" και "ανεπάρκεια".

Με αφορμή την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των προσωρινών στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στο πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, αφήνοντας υπονοούμενα πως ίσως η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην πρόσφατη παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

"Θέλουν να κρύψουν κάτι έστω και για μερικά 24ωρα;", διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως στην κυβέρνηση "έχουν χάσει τη μπάλα" και ο υπουργός Γιώργος Παπακωσταντίνου "δεν μπορεί να ελέγξει το υπουργείο του".

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" στο οποίο αναφέρεται πως δύο ακόμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αποχωρούν από τις θέσεις τους, ο κ. Μιχελάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να δηλώσει αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες.

"Αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, γιατί τις κρύβει η κυβέρνηση, τι πραγματικά συμβαίνει στο Υπουργείο;" διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ ο οποίος έκανε λόγο για "εικόνα που δείχνει αποσάθρωση του υπουργείου Οικονομικών και διάλυση του κρίσιμου τομέα των εσόδων στην πιο κρίσιμη ώρα της οικονομίας".

Για εικόνα διάλυσης της κυβέρνησης έκανε λόγο ο κ. Μιχελάκης σχολιάζοντας την καταψήφιση ρύθμισης της κυβέρνησης από δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. "Είναι εικόνα διάλυσης αυτή που δείχνει η κυβέρνηση. Σας θυμίζω τις διαφωνίες βουλευτών, τις διαμάχες υπουργών, τις μεταμεσονύχτιες ανακοινώσεις της πυτζάμας, είναι ξεκάθαρα μια εικόνα διάλυσης" τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σχετικά με δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο κ. Μιχελάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κατηγορώντας τον πως "αργά κατάλαβε πως το μνημόνιο που ψήφισε δεν ήταν λύση". "Τώρα θα καταλάβει ότι ο καιροσκοπισμός δεν είναι αρετή", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως "αυτοί που δεν θέλουν αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, με Σαμαρά πρωθυπουργό, ή όσοι αναζητούν αφύσικες συμμαχίες δεν μας απασχολούν. Λογαριάζουν χωρίς την κοινωνία", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Στο θέμα επανήλθε το απόγευμα -με νεώτερη ανακοίνωσή του- ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για πλήρη εκτροχιασμό του ελλείμματος:

«Το πρωί ρωτήσαμε την Κυβέρνηση γιατί έκρυβε τα προσωρινά στοιχεία του προϋπολογισμού. Τώρα καταλάβαμε το γιατί. Πλήρης εκτροχιασμός. Είναι η πρώτη φορά από την υλοποίηση του Μνημονίου που το έλλειμμα είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο διάστημα που συγκρίνεται. Συγκεκριμένα, αντί να μειωθεί κατά 3,9%, εκτινάχθηκε κατά 9%. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει χάσει την μπάλα. Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης παραπαίει και παρουσιάζει εικόνα διάλυσης και επικίνδυνης ανεπάρκειας».