Το πρώτο καταστατικό της συνέδριο πραγματοποιεί το ερχόμενο Σάββατο 30 Νοεμβρίου στην Αθήνα, η «Κοινωνική Συμφωνία».

Στο συνέδριο, που θα αρχίσει με πολιτική εισήγηση της προέδρου του κόμματος Λούκας Κατσέλη, θα συμμετάσχουν 500 στελέχη από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα κληθούν να ψηφίσουν το καταστατικό του κόμματος και βάσει αυτού τον Πρόεδρο και 50μελή Πολιτική Επιτροπή. Αναμένεται επίσης να παραβρεθούν ως παρατηρητές, στελέχη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και εκπρόσωποι μαζικών κινημάτων και κοινωνικών φορέων.

Από την ίδρυσή της στις 14 Μαρτίου 2012, η «Κοινωνική Συμφωνία» είχε μια προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή με Πρόεδρο την κυρία Λούκα Τ. Κατσέλη.

Στο Συνέδριο έχουν κληθεί και πρόκειται να απευθύνουν χαιρετισμό, εκπρόσωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους και από την Κύπρο την ΕΔΕΚ και το ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, η «Κοινωνική Συμφωνία» φιλοδοξεί να συμβάλει «στην ανασυγκρότηση της μεγάλης, δημοκρατικής και σοσιαλιστικής παράταξης από τα ερείπια του νεοφιλελεύθερου τυφώνα» ενώ «αγωνίζεται για τη δημιουργία μιας μεγάλης συμπαράταξης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με κυβερνητική προοπτική για την ανατροπή της πολιτικής της βίαιης λιτότητας, την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση».