Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Σε δυναμίτη στα θεμέλια της συγκυβέρνησης τείνει να  να μετατραπεί το Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το ΠΑΣΟΚ «δαγκώνει σίδερα» για την υποχώρηση της κυβέρνησης μετά την υπόσχεσή της ότι θα προωθήσει το Σύμφωνο στο αντιρατσιστικό, ενώ και η ΝΔ τα χώνει στην Χαριλάου Τρικούπη γιατί -όπως λένε στελέχη της- για να προωθήσει τα αξιακά του θέματα θέλει να διαλύσει την γαλάζια παράταξη.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αποφασισμένο να καταθέσει τροπολογία που θα επεκτείνει το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών ακόμη και μόνο του θεωρώντας ότι για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της και αντέδρασε άκομψα σε μία ειλημμένη απόφαση. 

Από την Χαριλάου Τρικούπη βάζουν στο στόχαστρο τον αρμόδιο υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου καθώς -όπως λένε- εκείνος διαβεβαίωσε κατά την πρόσφατη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ότι θα προωθηθεί η επίμαχη τροπολογία και τώρα κάνει πως δεν ξέρει τίποτα.

Η υπόθεση φαίνεται πως έχει παρασκήνιο και πώς ο υπουργός αναγκάστηκε να κάνει πίσω δεχόμενος πιέσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται από τις... πρωτοβουλίες του κ. Αθανασίου για τις οποίες δεν είχε ενημερωθεί.

Λίγο οι αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ, λίγο και οι απειλές για αφορισμούς από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ και το Μαξίμου δεν δίστασε να πάρει την απόφαση να βάλει στην κατάψυξη το θέμα του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στο ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι δεν φοβούνται τους αφορισμούς του Μητροπολίτη και ότι δεν θα υποχωρήσουν. Για τον πρόσθετο λόγο, όπως τονίζουν ότι υπήρξε μία συμφωνία η οποία δεν τηρήθηκε, αντιθέτως το Μαξίμου προσπαθεί να πείσει-λένε- ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατάλαβε...

Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον έχει αρκετούς λόγους να χαίρεται αφού την ώρα που πίστεψε ότι καθυστέρησε την προώθηση του Σύμφώνου Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών και ότι τον πρόλαβε η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να καλύψει το κενό...