Διάλογο με όλους, κόμματα και γιατρούς, για την υγεία είναι έτοιμος να κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά δηλώνοντας ανυποχώρητος στο ζήτημα των απολύσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Για διάλογο η πόρτα είναι ανοιχτή. Όμως όποιος νομίζει ότι γεννήθηκε στις Βερσαλλίες και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κατώτεροι, αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί να το ανεχτεί», διεμήνυσε.

«Λέτε ότι το σύστημα πρέπει να γκρεμιστεί και να ξαναφτιαχτεί. Έχετε απόλυτα δίκιο, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε» είπε ο υπουργός Υγείας στέλνοντας μήνυμα στους απεργούς γιατρούς ότι «δεν είναι εποχή για μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις. Και, ναι, κάποιοι θα ξεβολευτούν γιατί από το προηγούμενο σύστημα κάποιοι ήταν βολεμένοι, αλλά το σύστημα αυτό δεν έδινε αυτά που έπρεπε. Κάποιοι πρέπει να ξεβολευτούν και εμείς θα πάμε μπροστά».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέρριψε για ακόμη μια φορά τα αιτήματα των απεργών γιατρών του ΕΟΠΥΥ λέγοντας ότι «ζητούν να εξαιρεθούν από ένα γενικό νόμο για την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα» και πρόσθεσε: «λες και σε αυτή τη χώρα μπορούμε να είμαστε πολίτες δύο κατηγοριών, μία όλοι οι Έλληνες και από την άλλη οι γιατροί. Εμείς αντιμετωπίζουμε όλους τους πολίτες ίσα».

«Δεν δείχνουμε καμία εμπιστοσύνη», απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα στην πρόταση του υπουργού για διάλογο και πρόσθεσε «εμείς μαζί σας θα κάνουμε αντίλογο». «Σε αυτό το στοίχημα είμαι πρόθυμος να ακούσω τους πάντες. Εσείς μπορεί να μην μας εμπιστεύεστε, εγώ όμως πρέπει να σας πως τι ακριβώς κάνουμε για τη μεταρρύθμιση. Έχουμε προσλάβει ως συμβούλους τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις ούτε λόγω μνομονίου, ούτε επειδή ένα Υπουργός θέλει να γίνει μεταρρυθμιστής», σχολίασε ο Αδ. Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι «σ’ αυτή προσπάθεια δεν επιδιώκουμε σύγκρουση με κανέναν».