«Η έννοια της φρεσκάδας στο γάλα είναι μέχρι τις 5 ημέρες» υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανασίος Τσαυτάρης εμμένοντας ουσιαστικά στις απόψεις που εξέφρασε την Πέμπτη. 

«Αυτή την ώρα που μιλάμε έχουμε γάλατα μακράς διάρκειας, αλλά να μην το λέμε φρέσκο. Το υπουργείο Ανάπτυξης δε σκέφτεται να κάνει το φρέσκο γάλα 7 ή 9 ημερών. Η έννοια της φρεσκάδας είναι μέχρι τις 5 ημέρες» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τσαυτάρης τόνισε, επίσης ότι οι συνθήκες στη χώρα μας στον πρωτογενή τομέα είναι διαφορετικές σε σχέση με άλλες χώρες στο Βορρά με μικρές διάσπαρτες μονάδες και με πολύωρη μεταφορά του γάλακτος χωρίς παγολεκάνες.

«Τα φορτηγά θα πηγαίνουν στα λιμάνια θα περιμένουν τα πλοία σε ακραίες θερμοκρασίες, γι’ αυτό η Ευρώπη αφήνει τις χώρες να θεσπίσουν το χρόνο διατηρησιμότητας» διευκρίνισε. 

Ο κ. Τσαυτάρης σημείωσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει να υπάρχει γάλα της μιας ημέρας για κατανάλωση από τις τοπικές γαλακτοβιομηχανίες, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο μέτρο ως θετικό.