Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Τη βρετανική εφημερίδα Guardian επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για να ξεκινήσει την «προεκλογική» του εκστρατεία για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Σε εκτενές άρθρο εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα  ενώ το μήνυμα που θέλησε να στείλει για την ανάγκη ενότητας της αριστεράς απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν στη λιτότητα και την ύφεση έτυχε ποικίλλων σχολίων από τους αναγνώστες. 

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε περίπου 300 σχόλια άλλα επικριτικά και άλλα επιδοκιμαστικά...

Αρκετοί ήταν αυτοί που «γοητεύτηκαν» από το όραμά του, δεν μπόρεσαν όμως να ξεχωρίσουν τις προτάσεις του ή καλύτερα τις αντιπροτάσεις του στη λιτότητα και στο πώς μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. 

«Ποιες είναι οι προτάσεις σας; "οι ενωμένοι εργαζόμενοι του κόσμου" που γράφετε δεν είναι πρόταση και όλα τα υπόλοιπα χωρίς σαφή οδικό χάρτη είναι απλώς φιλοδοξίες. Ποιο είναι το πλάνο σας», επισημαίνει ένας αναγνώστης της Guardian. 

Την ανάγκη ενός πιο ουσιώδους άρθρου τονίζει άλλος αναγνώστης. «Μιλώντας για αλληλεγγύη, διάλογο και αντι-λιτότητα δεν είναι σοβαρό αρκετά. Αρχικά ένιωσα πολύ ικανοποιημένος βλέποντας ένα άρθρο του Τσίπρα. Αλλά απογοητεύτηκα από την ισχνότητα της ανάλυσή σας και των ιδεών σας», υπογραμμίζει. 

«Δυνατό σε ρητορική, ελλιπές σε ιδέες», ήταν έτερο σχόλιο. 

Δεν έλειψαν ωστόσο και οι υποστηρικτές εκείνοι που του ευχήθηκαν καλή επιτυχία. «Χρειαζόμαστε μια θαρραλέα και ενωμένη αριστερά ως εναλλακτική στον νεοφιλελευθερισμό», του γράφει βρετανός αναγνώστης του άρθρου. 

«Καλή επιτυχία στην καμπάνιά σας. Ένα πραγματικό αριστερό μανιφέστο και υποψήφιοι για τις εκλογές. Σε υποστηρίζω Αλέξη Τσίπρα. Πιστεύω πως έχεις καλές προθέσεις. Σου εύχομαι τα καλύτερα», σχολιάζουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Φυσικά δεν έλειψαν και τα καυστικά σχόλια για το σύνολο της Αριστεράς όπως αυτό που ανέφερε: «Ενωμένη Αριστερά; Χτυπιέμαι από τα γέλια». 

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το άρθρο και τα σχόλια των αναγνωστών.