current views are: 2

29 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:50

Νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου τη Δευτέρα

Νέο ραντεβού για τη Δευτέρα για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους με πολλά «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα αλλά και στις μεταξύ του σχέσεις,  να αναζητούν λύση.

 

Δημοσίευση 12:50’
αρθρο-newpost

Νέο ραντεβού για τη Δευτέρα για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους με πολλά «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα αλλά και στις μεταξύ του σχέσεις,  να αναζητούν λύση.

 

Νέο ραντεβού για τη Δευτέρα για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους με πολλά «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα αλλά και στις μεταξύ του σχέσεις να αναζητούν λύση.

Η συνάντηση μάλιστα δύο μέρες πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού συνοδεία υπουργών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Στον πονοκέφαλο με το θρίλερ των διαπραγματεύσεων και την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών προστέθηκαν δύο νέα θέματα που θα απασχολήσουν τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Στις μεταξύ τους διαφωνίες για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ήρθε να προστεθεί η αντιπαράθεση του υπουργείου υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Κι ενώ στο χειρισμό της ρύθμισης για τα φάρμακα ο υπουργός υγείας έλαβε τα «εύσημα» από τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν συμβαίνει το ίδιο και στο θέμα του ΕΟΠΥΥ. 

Σε αυστηρό τόνο η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έδωσε το στίγμα των διαθέσεων της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς επισημαίνει πως « ο υπουργός οφείλει τώρα να παρουσιάσει την μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του για το σύνολο των αλλαγών και τις ειδικότητες που χρειάζονται, και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού».

Την ίδια ώρα σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα των πλειστηριασμών με το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται αμετακίνητο στη θέση του για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ η κατάθεση του νέου φόρου για τα ακίνητα αναβλήθηκε μετά τις ενστάσεις της τρόικας. 

Κι ενώ στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ Στουρνάρα – Λαγκάρντ- Όλι Ρεν και Τόμσεν υπήρξε κοινή διαπίστωση πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επιταχυνθούν, ωστόσο οι δανειστές δεν δείχνουν διάθεση επιστροφής στην Αθήνα καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ενδέχεται η επιστροφή τους να αναβληθεί κατά μία εβδομάδα. 

Η τρόικα μάλιστα «πετάει» το μπαλάκι στην ελληνική πλευρά και ενημερώνει πως όταν η Αθήνα δηλώσει έτοιμη τότε θα μπουν στο αεροπλάνο και θα έρθουν. 


σχετικα αρθρα