Η τρόικα ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, σε μια κίνηση που θα καθυστερήσει την πληρωμή περαιτέρω δανείων προς τη χώρα, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους της Ε.Ε.

Όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο η επίσκεψη της τρόικας ακυρώθηκε καθώς η Ελλάδα έχει αποτύχει να εφαρμόσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα βοήθειάς της, αναφέρουν οι αξιωματούχοι στο πρακτορείο.

Μάλιστα το Reuters αναφέρει ότι ερωτηθείς εάν η ακύρωση της επίσκεψης σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι δυνατή η έγκριση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, ένας αξιωματούχος απάντησε μέσω e-mail: «σωστά».

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι οι συζητήσεις με την Αθήνα θα συνεχιστούν. «Δεν έχουμε λάβει ακόμη μια απόφαση για το πότε ακριβώς θα επιστρέψει η αποστολή», τόνισε.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την τρόικα, για να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της. 

«Σε σχέση με όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα για να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της, προκειμένου ως το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η τρέχουσα επισκόπηση (review) του προγράμματος».