Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή του Δημήτρη Στρατούλη για τη μαύρη και αδήλωτη εργασία.
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Στρατούλη,  επιδιώκει να διορθώσει την ανοησία του για την ανασφάλιστη εργασία, με μία καινούργια ανοησία,  ακόμα μεγαλύτερη και περισσότερο επικίνδυνη. Αφού δηλώνει ότι θα τελικά θα ψηφίσει τη διάταξη, που μέχρι χθες κατήγγειλε, τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έφτασε την "ανασφάλιστη εργασία" στο 40%!» δήλωσε.

«Σύμφωνα, λοιπόν με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν έχει ούτε έναν πραγματικά άνεργο! Διότι εφόσον οι απασχολούμενοι ξεπερνούν τα 3.360.000 (σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) και οι εργαζόμενοι, αλλά ανασφάλιστοι και αδήλωτοι, για τον κ. Στρατούλη «ξεπερνούν το 40%», δηλαδή τους 1.450.000,  αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο "εξαφανίστηκε" η ανεργία αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε και "πλεόνασμα" εργαζομένων» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

«Η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ πέραν της έλλειψης σεβασμού προς τους άνεργους συμπολίτες μας,  είναι και άκρως επικίνδυνη, εφόσον εκφράζεται από τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του και στο εξωτερικό.  Ιδιαίτερα, αυτή την περίοδο όπου η χώρα μας δίνει σκληρή μάχη στην Ευρώπη για να εξασφαλίσει γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση   της ανεργίας, ειδικά των νέων ανθρώπων» κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.