Ένα ακόμη επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στο σήριαλ που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά την επίμαχη τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων ζευγαριών και τις απειλές για αφορισμούς του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για όσους βουλευτές την ψηφίσουν.

Ειδικότερα ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Μητροπολίτη χαρακτηρίζοντάς τον «ταλιμπάν και μουτζαχεντίν», ενώ αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Σεραφείμ κατά τη διάρκεια της έντασης που είχε προκύψει πέρυσι με αφορμή την θεατρική παράσταση Corpus Christi:

«Πρέπει να ρίξει τους τόνους και να αλλάξει θέση όπως έκανε και με το θέμα της Χρυσής Αυγής, όπου έκανε μηνύσεις μαζί με τους Χρυσαυγίτες βουλευτές για τη θεατρική παράσταση στο Βοτανικό, ενώ στη συνέχεια έκανε πίσω και κατήγγειλε τη ΧΑ».

Ο κ. Καρύδης δεν έμεινε μόνο στις επιθέσεις κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς και μέσα από αναδημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έστρεψε τα βέλη του κατά των βουλευτών της ΝΔ για τη στάση τους απέναντι στην τροπολογία για το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών:

«Διαβάζω ότι το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια δεν πρόκειται να έρθει διότι οι βουλευτές της ΝΔ φοβούνται αντιδράσεις. Εγώ ξεκαθαρίζω ότι δεν μ'ενδιαφέρει ουδόλως η στάση των μουλάδων της ΝΔ. Τον λόγο έχει το ΠΑΣΟΚ και τώρα του δίνεται μια καλή ευκαιρία να αποδείξει αν πράγματι μετέχει σε αυτή την κυβέρνηση με ιδεολογική συγκρότηση και αυτονομία ή αν είναι εξάρτημα της ΝΔ. Θα περιμένω να δω πως θα χειριστεί το θέμα αυτό και εξ αυτού θα προκύψουν χρησιμότατα συμπεράσματα».

Πάντως, ένα είναι σίγουρο μετά και τα τελευταία χτυπήματα του γραμματέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ: Νέες φουρτούνες  προδιαγράφονται στον ορίζοντα για τη δικομματική...

ΠΑΝ.ΒΕΛ.