Τη στήριξη του στον αγώνα των Παλαιστινίων για την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους, εκφράζει το ΚΚΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και ζητεί μεταξύ άλλων, την κατάργηση της στρατιωτικής συμφωνίας και συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ.

Τα ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του «αποτίει φόρο τιμής» σε όλους τους Παλαιστίνιους «που έδωσαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή, που στηρίζεται από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ» και απαιτεί, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε, την κατάργηση της στρατιωτικής συμφωνίας και συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ.  Παράλληλα απορρίπτει το χαρακτηρισμό της λαϊκής πάλης ως «τρομοκρατία» και τη λογική των ίσων αποστάσεων από θύτη και θύμα.

Το ΚΚΕ καλεί σε έμπρακτη αλληλεγγύη προς τον Παλαιστινιακό λαό για την επίτευξης  ίδρυσης ενός ανεξάρτητου βιώσιμου, πλήρως κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Επίσης ζητεί στη στήριξη για την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ, όπως επίσης και την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού και των εποίκων από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Ακόμη, στην ανακοίνωση τονίζεται η ανάγκη να κατεδαφιστεί τείχος που έχει κτιστεί κατά μήκος των παλαιστινιακών εδαφών καθώς και την απελευθέρωση όλων των παλαιστίνιων  πολιτικών κρατούμενων.