«Μετά τα ψεύδη, τις συκοφαντίες και τις διαστρεβλώσεις εναντίον μου και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφεύγει και σε πρωτοφανείς πολιτικές ανοησίες», απαντά στον Σίμο Κεδίκογλου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης σχετικά με τη μεταξύ τους αντιπαράθεση για το πρόβλημα της ανασφάλιστης εργασίας.

Ο κ. Στρατούλης κατηγορεί επίσης τον κ. Κεδίκογλου ότι έχει παντελή άγνοια των θεμάτων αυτών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μιλήσει με το υπουργείο Εργασίας για να του εξηγήσουν ότι η ανασφάλιστη εργασία δεν υπολογίζεται επί της συνολικής απασχόλησης, αλλά μόνο επί της μισθωτής εργασίας, ότι διαπιστώνεται και ανακοινώνεται από ελέγχους της αρμόδιας διεύθυνσης του ΙΚΑ σε διάφορους κλάδους της οικονομίας και ότι η τελευταία επίσημη ανακοίνωσή της ήταν ότι η ανασφάλιστη εργασία, όπου έκανε ελέγχους, έφτασε στο 38%.

Όσο για το ποιος σέβεται ή δεν σέβεται τους ανέργους, προσθέτει ο κ. Στρατούλης, αποδεικνύεται από το 1,5 εκατομμύριο ανέργους που έχει παράξει η κυβερνητική μνημονιακή πολιτική και από το γεγονός ότι το επίδομα ανεργίας δίνεται μόνο στο 15%-18% των ανέργων και μάλιστα μειωμένο από 461 σε 361 ευρώ το μήνα από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι σήμερα.
Καταλήγοντας ο κ. Στρατούλης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ξαναασχοληθεί με τον κ. Κεδίκογλου για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, γιατί έχει παντελή άγνοια γι’ αυτά.