Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ έχουν μπει αρκετοί γαλάζιοι υπουργοί, στοιχείο που επιβεβαιώνει μία υφέρπουσα ένταση ενδεχομένως και κρίση στους κόλπους της συγκυβέρνησης την οποία θα κληθούν να διαχειριστούν την Δευτέρα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί.

Τελευταίο κρούσμα που επιβεβαιώνει την κυβερνητική αρρυθμία ήταν η αυστηρή κριτική που άσκησε η Χαριλάου Τρικούπη στον Άδωνι Γεωργιάδη για τους χειρισμούς του στο θέμα του ΕΟΠΥΥ

Το ΠΑΣΟΚ για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα χτύπησε καμπανάκι στον υπουργό Υγείας για το... στυλ με το οποίο χειρίζεται την υπόθεση των απολύσεων στον ΕΟΠΠΥ, ωστόσο οι προειδοποιήσεις του δεν ακούστηκαν μέσα στον θόρυβο που είχε προκαλέσει η υψηλών τόνων αντιπαράθεση του Α. Γεωργιάδη με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα. 

Για την συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο υπουργός τού άρπαξε την μπουκιά από το στόμα καθώς ανήγαγε σε προσωπική του σύγκρουση την διαμάχη για τα φάρμακα, ενώ την είχε αναδείξει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία για την μείωση στις τιμές των φαρμάκων.

Εκνευρισμό έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ και η στάση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος πήρε πίσω την δέσμευσή του να προχωρήσει η επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια χωρίς καν να ενημερώσει τους συνομιλητές του από την Χαριλάου Τρικούπη.

Αντιθέτως, υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε συμφωνήσει να κατατεθεί ως τροπολογία στο αντιρατσιστικό το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλους, κάτι που τελικώς έκανε μόνο του το ΠΑΣΟΚ προσπερνώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης..

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είναι διαρκώς στο στόχαστρο της Χαριλάου Τρικούπη. Η μόνιμη επωδός των στελεχών της είναι ότι ο υπουργός δεν ενημερώνει και παίρνει μόνος του αποφάσεις οι οποίες τις περισσότερες φορές-κατά το ΠΑΣΟΚ- κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.

Η νέα εστία αντιπαράθεσης αφορά τις προωθούμενες αλλαγές σε διάφορα προϊόντα πχ. γάλα και ψωμί για τις οποίες οι αρμόδιοι του κινήματος έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα περάσουν εάν είναι τόσο πρόχειρες όσο εμφανίζονται από διαρροές στον Τύπο.

Ανοιχτή είναι και η εκκρεμότητα με τους πλειστηριασμούς καθώς ο κ. Χατζηδάκης σταθερά επαναλαμβάνει ότι δεν πρέπει να φοβούνται οι φτωχοί για την πρώτη κατοικία τους σε αντίθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που επιμένει να μιλάει για φτωχά αλλά και μεσαία νοικοκυριά.

Παράπονο δεν έχει από το ΠΑΣΟΚ ούτε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος εξόργισε βουλευτές και στελέχη του κινήματος με την περίφημη δήλωσή του ότι ο Έλληνας πολίτης δεν υπερφορολογείται.

Οι πασόκοι τον περιμένουν στην γωνία και για το θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων για το οποίο ήδη στέλνουν μηνύματα ότι δεν προτίθενται να υποχωρήσουν και να δεχτούν υπερβολική φορολόγηση των αδύναμων.