Απάντηση στα δημοσιεύματα, τα ρεπορτάζ και τα σχόλια που ακολούθησαν προδημοσίευση του βιβλίου που υπογράφει ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Θαπατέρο και αφορούν, μεταξύ άλλων την περίοδο του Νοεμβρίου του 2011, έδωσε ο συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Ελενόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου: «Τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά, σχετικά με την κρίσιμη περίοδο του Νοεμβρίου του 2011. Βεβαίως, ο δημόσιος λόγος επεκτάθηκε και σε άλλες περιόδους στις οποίες κυριάρχησαν σημαντικά γεγονότα, τα οποία συνδέονται με την πορεία της χώρας κατά την κρίση. Ο καθένας παρουσιάζει τα πράγματα από την δική του σκοπιά. Είναι θεμιτό». 

Όπως αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός «Όταν κανείς έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, οφείλει να αναζητήσει όλα τα πιθανά σενάρια για την λύση του προβλήματος, αλλά με μια προϋπόθεση, να λάβει υπόψη τα πραγματικά δεδομένα και τις υπάρχουσες δυνατότητες. Μάλιστα, για αυτό το δεύτερο, τις δυνατότητες, θα ήταν καλό να πούμε ότι, χρειάστηκε να πάμε ακόμη πιο κει, καθώς υπήρξε ανάγκη να δημιουργήσουμε κάτι εκ του μηδενός». 

«Τον μηχανισμό στήριξης. Για τη στήριξη μιας χώρας που λόγω της εκτόξευσης του ελλείμματος το 2009, είχε γίνει στόχος αφόρητων πιέσεων από τις διεθνείς χρηματαγορές», σημείωνει και προσθέτει: 

«Το βέβαιο είναι ότι, κανείς δεν μπορεί να παίζει με την τύχη μιας ολόκληρης χώρας, με το μέλλον ενός λαού, πόσο μάλλον όταν έχει την ευθύνη να πάρει αποφάσεις για μια χώρα και έναν λαό».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση.