current views are: 1

30 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση13:06

Στα «ύψη» η κόντρα για τα επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Δημοσίευση 13:06’
αρθρο-newpost

Νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τη στάση των βουλευτών του κόμματος και να καταδικάσει κάθε πρακτική βίας, «αλλιώς θα επιβεβαιώσει ότι λειτουργούν κατ΄ εντολή του».

Απαντώντας η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον κ. Κεδίκογλου ότι «για άλλη μία φορά ελεεινολογεί και ψεύδεται».

«Το δρόμο της λάσπης και της βρώμικης προπαγάνδας, θα τον περπατήσει μόνος του. Καλό Σαββατοκύριακο κύριε Κεδίκογλου», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανταπαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν να αγνοούν τις αναλυτικές αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης και τις καταγγελίες των θυμάτων από τις βιαιοπραγίες βουλευτών του. Δεν προκαλεί έκπληξη. Στον ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν να θάβουν την πραγματικότητα όταν δεν τους βολεύει».

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η νέα απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναφέρεται: «Άσ’ τα Σίμο πήραν φωτιά οι μονταζιέρες. Και πάλι καλό Σαββατοκύριακο».

Yπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής, ψηφίσθηκε τελικά από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Λαιμό Βουλιαγμένης εν μέσω σοβαρών επεισοδίων μεταξύ περιφερειακών συμβούλων, έντονη αμφισβήτηση από παρευρισκομένους πολίτες, αλλά και ήδη μια αναβολή της ψηφοφορίας, 

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην ημερησία διάταξη συζήτησης. Η διοίκηση του Γιάννη Σγουρού, ενώ είχε πει ότι η συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης είχε αναβληθεί για επόμενη συνεδρίαση, έφερε το θέμα τελικά χθες.

Τότε τα αίματα άναψαν, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειακούς Συμβούλους, μεταξύ των οποίων οι Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς, να αρχίζουν τις φραστικές επιθέσεις εναντίον του Περιφερειάρχη και συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων οι δύο βουλευτές και ο κ. Σγουρός να έρχονται στα χέρια.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς αναφέρει πως δέχτηκε πρώτος επίθεση από τον κ. Γιάννη Σγουρό, λέγοντας πωε όταν εκείνος «ανέβηκε στην κορυφή του αμφιθεάτρου, που ελάμβανε χώρα η συνεδρίαση, μου επιτέθηκε σπρώχνοντας και απειλώντας με». 

ΠΑΣΟΚ: Ένα ακόμη βήμα στον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «ένα ακόμη βήμα στον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως ανέφερε, «οι βουλευτές του Δ. Τσουκαλάς και Στ. Παναγούλης (γνωστός και από άλλες χυδαιότητες), επιχείρησαν με τραμπουκικές συμπεριφορές να διαλύσουν βίαια τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία είχε ως αντικείμενο την περιβαλλοντική μελέτη (και μόνο) για την αδειοδότηση του σχεδίου ανάπλασης του ακινήτου του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης».

Το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε με απόλυτο και σαφή τρόπο τις «τραμπούκικες ενέργειες, τις χυδαίες απειλές και τις ύβρεις τους κατά του Περιφερειάρχη Γ. Σγουρού» και κάλεσε όλους να κάνουν το ίδιο.

Ζήτησε επίσης από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσουν «πώς συμβιβάζονται οι δήθεν περιβαλλοντικές τους ανησυχίες, με την παρουσία μεταξύ των υποστηρικτών τους, από την μια εκπροσώπων μεγαλοσυμφερόντων της περιοχής και από την άλλη των καταληψιών του κάμπινγκ Βούλας/Βουλιαγμένης».

«Αλλά όταν κάποιοι αγωνιούν και ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του τόπου και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί σε κάθε πράξη καταστροφής και διάλυσης, προσδεδεμένος με κάθε λογής μεγάλα συμφέροντα», σημείωσε η Χαριλάου Τρικούπη και κατέληξε  τονίζοντας:

«Φαίνεται πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν επιτέλους να υλοποιούν τις εντολές του κ. Τσίπρα για την απομάκρυνση των επενδυτών».

Σγουρός: Ύβρεις, λοιδορίες και απειλές

Εν τω μεταξύ, για «ύβρεις, λοιδορίες και απειλές» «υπό την καθοδήγηση και την παρακίνηση περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου» κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα επεισόδια.

Ο κ. Σγουρός δεν κατονομάζει τους βουλευτές, ωστόσο, σε δηλώσεις που είχε κάνει το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είχε αναφερθεί συγκεκριμένα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά και Στάθη Παναγούλη.

Στη δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής τονίζει πως «δυστυχώς η λογική της ”καλής βίας” έχει εμποτίσει το DNA ορισμένων. Όταν διαφωνούν με μια διαφορετική άποψη, θεωρούν ότι, στο όνομα της κοινωνίας, μπορούν να βρίζουν, να απειλούν και να τραμπουκίζουν. Η λογική αυτή είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τη Δημοκρατία».

Όπως εξηγεί, το Περιφερειακό Συμβούλιο συζητούσε τη Γνωμοδότηση για μια Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ακίνητο του Αστέρα Βουλιαγμένης και «δεν είχε αρμοδιότητα ούτε για την πώληση, ούτε για το διαγωνισμό, ούτε για το τίμημα».

«Λεπτομέρειες άνευ σημασίας για κάποιους που ήρθαν με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδιο για να διακοπεί η συνεδρίαση.Το συνηθίζουν άλλωστε κάθε φορά που δεν τους αρέσει μια απόφαση», επισημαίνει.


σχετικα αρθρα